Bildet av unge jenter med spiseforstyrrelser er tatt av fotograf og fotojournalist Marie Hald som har blitt utpekt som et av de unge talentene i World Press' talentprogram '6x6 Global Talent Program'.

Dette bildet er fra bildeserien 'The Girls from Malawa' og er tatt på et behandlingssenter for spiseforstyrrelser i Polen. Fotografen, danske Marie Hald, har blitt utpekt som et av de unge talentene i World Press' talentprogram '6x6 Global Talent Program'. 

© Marie Hald

Dansk og finsk fotograf i World Press-talentprogram

Danske Marie Hald og finske Esa Ylijääskö er blant de unge fotografene, som World Press Photo har håndplukket til sitt verdensomspennende talentprogram.

Det kan være vanskelig å slå igennom som ung fotograf i en verden hvor det blir tatt millioner av bilder hver eneste dag.

Organisasjonen World Press Photo Foundation vil derfor støtte den nye generasjonen av fotografer og fotojournalister ved å løfte dem ut i lyset med talentprogrammet '6x6 Global Talent Program'.

Her vil seks talenter fra seks forskjellige regioner få mulighet til å få bildene deres utstilt på fotofestivaler og i gallerier rundt omkring i verden. 

Felles for de utvalgte er at de er alle har et voldsomt talent, men har ikke ennå oppnådd noen internasjonal annerkjennelse. 

To skandinaviske fotografer blant de seks

Blant de seks fotografene i den europeiske puljen, som ble valgt ut fra 95 nominerte, er danske Marie Hald og finske Esa Ylijääskö. 

Marie Hald blev valgt på bakgrunn av arbeidet sitt med å fotografere unge undervektige kvinner. 

Søren Pagter, som er leder av fotojournalistutdannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøyskole, sier: 

"Marie Hald sitt arbeide er meget intimt og personlig, både hennes reportasjer og portretter. Selv om hun har vunnet priser og arbeidet hennes har blitt utgitt og utstilt, fortjener hun en større annerkjennelse fordi hun setter fokus på viktige kjønnsaspekter.

Om den finske fotograf Esa Ylijääskö sier den spanske fotografen Sebastián Liste:

"Da jeg møtte ham for første gang oppdaget jeg med en gang at han hadde en annerledes stemme, en unik måte å se verden på og fortelle historier gjennom bilder. Utholdenheten, tålmodigheten og ømheten i tilnærmingen hans er en sjeldenhet i denne bransjen."

I november i fjor og mars i år ble talentene fra Sørøst-asia og Oceania samt Søramerika utvalgt, og i løpet av de kommende månedene vil man plukke ut talentene fra Afrika.

> Les alt om World Press Photo her 

Priser til Danmark, Sverige og Norge

I april ble vinnerne av den prestisjefulle konkurransen World Press Photo kåret. 

Det var både en danske, en nordmann og to svensker blant tredjeplassene i de forskellige kategoriene. 

Du kan se alle bildene her

På hjemmesiden kan du også sjekke kalenderen og se hvor og når du kan få oppleve World Press Photo-utstillingen.

> Prøv to numre av Digital FOTO og få den nye kursboken for bildbehandling med 100 tips og kurs til Photoshop, Lightroom og Elements for kun 49 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...