Tina Signesdottir Hults vinnerbilde, Sony World Photography Awards.
Norsk vinnerbilde, , Sony World Photography Awards.

Med dette bildet vant Tina Signesdottir Hult Norway National Award for andre gang i en av verdens største fotokonkurranser, Sony World Photography Awards.

© Tina Signesdottir Hult, Norway, Shortlist, Open Portraiture and Winner, Norway National Award, 2018 Sony World Photography Awards

Ny utmerkelse for norsk fotograf på ​Sony World Photography Awards 2018

Tina Signesdottir Hult vinner Norway National Award for andre gang. Hun er også blant fotografene som ble «shortlisted» i den internasjonale, åpne konkurransen i kategorien Portrett

20. mars 2018 av Louise Hagemann

Tina Signesdottir Hult er kåret til vinneren av Norway National Award – en konkurranse som er en del av Sony World Photography Awards 2018.

Dette er andre gang Signesdottir Hult stikker av med seieren i Norway National Award. I 2015 ble hennes bidrag – «From the past» – kåret til det beste norske bildet.

Signesdottir Hult er en internasjonalt anerkjent kunstfotograf, med mange utmerkelser og priser på metittlisten. Hun har spesialisert seg på fine art, portretter og konseptuelle temaer, og arbeidet hennes har vært på utstilling i gallerier over hele verden.

Det er totalt 63 nasjonale konkurranser innen Sony World Photography Awards, og konkurransene tar sikte på å kåre det beste bildet til en lokal fotograf.


Kort om konkurransen

Sony World Photography Awards er en av de største fotokonkurransene i verden, og prisene blir fordelt i følgende oppdelinger og kategorier:

  • Profesjonell: 10 kategorier.
  • Åpen: 10 kategorier. Herunder en nasjonal pris for hvert deltagende land.
  • Ungdom: Fotografer mellom 12 og 19 år.
  • Studenter: For fotografstudenter.

De andre vinnerne blir kåret 19. april 2018.

1. juni 2018 åpnes det opp for bidrag til Sony World Photography Awards 2019.

Kvinn kledd i pels, Sony World Photography Awards.
Vinnerbilde

Fotografen sier: Bildet portretterer Lina. Hun er veldig spesiell og betyr mye for meg. Vi har jobbet sammen i mange år, siden hun var 9 år gammel. Lina er múse, og er som en rød tråd gjennom min kunstneriske reise som fotograf. Vi lager en konseptuell serie sammen hvert år. Fotografiet ble tatt i 2017 på Karmøy.

© Tina Signesdottir Hult, Norway, Shortlist, Open Portraiture and Winner, Norway National Award, 2018 Sony World Photography Awards

Bilde med mye mening

– Bildet portretterer Lina. Hun er veldig spesiell og betyr mye for meg. Vi har jobbet sammen i mange år, siden hun var 9 år gammel. Lina er min múse, og er som en rød tråd gjennom min kunstneriske reise som fotograf, sier Tina.

Vårt bånd er veldig sterkt, og vi trenger ikke alltid å snakke når vi jobber. Mennesker som har vært i nærheten når vi tar bilder, sier at det er fasinerende å se hvordan vi kommuniserer., som en stille dans, sier hun om bildet.

– Jeg er veldig takknemmelig for denne prestisjefylte anerkjennelsen. Det gjør at jeg blir eksponert for et enormt publikum. Jeg er stolt over å nok en gang bli shortlistet i portrett-kategorien i Sony World Photography Awards, og igjen vinne National Award for Norge, også med tanke på hvor mange talentfulle fotograferer som deltar fra hele verden, og den utrolig høye deltagelsen.


Rekordmange deltagere i konkurransen

Den norske fotografen kan glede seg til nytt fotoutstyr fra Sony, og bildet hennes vil bli utstilt i London fra 20. april til 6. mai samt publisert i 2017-boken.

I årets utgave av Sony World Photography Awards er det kommet inn hele 320 000 bidrag fra mer enn 200 land, noe som er rekordhøyt i denne 11. utgaven av konkurransen.

Den 19. april avsløres hovedvinneren og vinnerne i de profesjonelle kategoriene.

> Har du tatt et flott bilde? Da bør du delta i fotokonkurransene våre her.

Kanskje du er interessert i...