Se vinnerne av vinterkonkurransen

Så er vinnere av vinterens store fotokonkurranse kåret. Se de tre vinnerbildene og alle de andre flotte bidragene her.

8. mars 2012

Nesten 2500 fantastisk flotte vinterbilder ble sendt inn til vår store fotokonkurranse. Vi vil gjerne få takke alle fotografer som trosset vær og vind og sendte oss de mange kreative og gjennomtenkte bildene.

Vinnerne er:

Førsteplass: Gjermund Lindstad med "Huset på odden"

Gjermund har satt sammen bildet av tre forskjellige eksponeringer for å få frem en HDR-effekt. Det har han klart, uten at effekten er blitt overdrevet. Komposisjonen er flott, og den kjølige hvitbalansen har gitt særpregede farger, der den blå snøen står godt til det gule huset. Man fornemmer virkelig kulden, som ifølge fotografen lå rundt -25 grader da bildet ble tatt ved Randsfjorden i Norge. Etter et par timers fotografering streiket faktisk kameraetet på grund av kulden.

Andreplass: Tage Persson med "Himmel och hav"

Et flott vinterbilde, som har fått en HDR-effekt, slik at det er detaljer i de lyseste områdene, og himmelen ser dramatisk ut. Komposisjonen er flott, med lysthuset plaseret omkring en tredjedel inne i bildet. Bildet er tatt i Söderhamns skjærgård i Sverige, og oser av vinterstemning.

Tredjeplass: Jack Høier Med "Pakk isen"

Det kom en god del svart-hvite bilder til konkurransen, og her er konverteringen flott utført, så himmelen er mørk, og det er detaljer i isen. Det kan se ut som et motiv tatt på Grønland, men faktisk har Jack tatt bildet på fastlands-Danmark. Komposisjonen er stram, og det er fint at horisontlinjen er høyt plassert, så man ser masse is i forgrunnen.

Vi gratulerer alle tre så mye

[**Se alle bidragene til våre fotokonkurranser

Klik her**](/yourshot/photos)

**[Vis frem bildet ditt i vårt forum og

diskuter det med andre her](/forums/vis-frem-bildet)**

Kanskje du er interessert i...