Sel på stranden i Danmark

Danske Lars Lykke var en av vinnerne i mai med et bilde av en sel som lå og nøt morgensolen på Grenen ved Skagen.

© Lars Lykke CEWE Photo Award

Skandinavia sterkt representert i verdens største fotokonkurranse

Flere skandinaver har allerede mottatt heder som månedsvinner i verdens største fotokonkurranse, CEWE Photo Award 2019. Her er tett på en halv million bilder blitt sendt inn til konkurransen, noe som er ny rekord.

12. juni 2019 av Jeppe Vestergaard

Det er noe som tyder på at det blir flere og flere fotoentusiaster i verden. Ihvertfall har den internasjonale fotokonkurransen CEWE Photo Award satt ny rekord.

Under temaet ”Our world is beautiful” har fotoentusiaster fra hele verden sendt inn i alt 448.152 bilder, noe som gjør fotokonkurransen til den største i sitt slag i verden. 

Er du blandt de fotografene som har sendt inn bilder til konkurransen, kan du altså forvente enda hardere konkurranse i år, hvor vinnerne blir kåret den 26. september 2019 ved en stor premieutdeling i Wien.

bjørn ligger på stranden med unge.

Danske Knud Fuusgaard tok dette bildet i Alaska. Han kaller bildet Diepause, grizzlybjørn med unge.

© Knud Fuusgaard CEWE Photo Award

Norden med i toppen

Allerede nå kan du se noen av månedsvinnerne i konkurransen. I følge juryen i konkurransen blir det kamp til målstreken i år.

Inntil videre har seks skandinaver fått æren av å bli valgt ut som månedsvinner.

Danske Lars Lykke var en av vinnerne i mai med et bilde av en sel som lå og nøt morgensolen på Grenen ved Skagen.

I august var det svenske Anders Andersson, som gjorde inntryk med sitt flotte luftfoto av badende gjester i et basseng omkranset av grå betong, mens svenske Jasmine Persson vant i oktober med et bilde av en surfer på bølgen blå.

Etter dette ble det nordmennenes tur til å imponere. Først var det Arnfinn Johansen, som skapte begeistring med sitt foto ”Arctic Fox” i november og i januar var det nordmannen Anders Brakestad som med bildet ”Streets of lava” har fanget et nesten surrealistisk bilde av Tromsødalen i blåtimen før daggry.

Siste nordiske månedsvinner kom i februar, hvor danske Knud Fuusgaard vant med bildet ”Diepause, grizzlybjørn med unge”, som viser en bjørnemor i Alaska som gir ungen sin melk.

> Se alle vinnerne ved å følge denne linken.

barn og voksne ligger i et basseng på badedyr

Anders Anderson fra Sverige har tatt dette dronebildet.

© Anders Andersson CEWE Photo Award

Kanskje du er interessert i...