Pass på med dronen på ferien

Fransk droneturist risikerer gigant-bøter

En fransk turist tok med kameradronen sin på fotoferie til Roma, men nå er der en overhengende risiko for at hans høytflyvende eventyr ender i retten.

14. april 2016

Det kan betale seg å studere den lokale lovgivningen nøye, hvis du vil ha flyvetid med kameradronen din, når du drar på ferie. Det måtte en fransk turist bekrefte i Roma, da det lokale politiet valgte å anholde ham fordi han fløy dronen sin over Colosseum.

Da turisten landet i den romerske middagssolen rakk han knapt nok å slippe fjernkontrollen, før han ble siktet for overtredelse av den italienske luftfartsloven. Dronen ble også konfiskert, melder Thelocal.it.

Kan straffes hardt

Selv om det kan virke ganske harmløst å sende opp dronen for å knipse unike feriebilder av Colosseum, så er den italienske lovgivningen av en helt annen oppfatning. I Italia kan et brudd på luftfartsloven nemlig straffes med bøter på opp til 113.000 euro, eller en drøy million norske kroner, hvis du flyr høyere enn 70 meter, eller mer enn 150 meter bort fra deg selv.

Men det overholder de færreste. Noe annet franskmannen også gjorde feil, var at han ikke hadde søkt om tillatelse først. Nettopp tillatelser - eller mangel på dette - er ofte grunnen til at håpefulle dronepiloter blir stoppet av politiet i Italia. Ifølge Thelocal ble flere turister anholdt i fjor. Det verste eksempelet sto en koreansk turist for da han besøkte Milano. Her styrtet turistens drone og traff taket på katedralen.

Det er foreløpig ikke avgjort om den franske turisten får en bot for sine luftige dronesvev.

Kanskje du er interessert i...