Nik Collection, Lightroom CC og Lightroom Classic gjør oss glade

Vi har sett spennende bildebehandlingsnyheter i det siste. Det gjør oss glade!

© Shutterstock

Ukens innspill: Lightroom nonstop, en telefon i posten og et forsiktig ønske

I Ukens innspill ser vi på hva som har fanget oppmerksomheten vår i fotoverdenen, og denne uken har Lightroom kjørt nærmest konstant på skjermene i redaksjonen, men vi har også ventet spent ved postkassen.

1. november 2017 av Louise Hagemann
Digital FOTO ser på hva som er skjedd i fotoverdenen den siste uken

Våre anbefalinger

I ukens innspill kan du lese om hvilke produkter, utstillinger, prosjekter og annet i fotoverdenen som har fanget redaksjonens oppmerksomhet i det siste.

Denne uken har redaktør Frode Stie ordet.

De siste par ukene har virkelig stått i Lightrooms tegn her i redaksjonen. 

Helt fra begynnelsen av har programmet vært favoritten vår for generell bildebehandling, og derfor er vi alltid spente på nye oppdateringer.

Denne gangen var det også store nyheter med to forskjellige versjoner av Adobe Lightroom, og ikke minst en solid oppgradering av hastigheten på den klassiske versjonen, Lightroom Classic.

Vi begynte umiddelbart med stoppeklokken for å finne ut av hvor mye tid vi kunne spare, og vi snoker fortsatt rundt i de to programmene og gleder oss over de nye tiltakene.

Adobe Photoshop fikk også en overhaling i den nye Creative Cloud-oppdateringen, og det er vi også i full gang med å teste af. 

Vil du bli bedre på Photoshop og Lightroom? Akkurat nå får du boken Photoshopskolen med kurs i begge programmene sammen med to utgaver av Digital FOTO levert i postkassen for bare 49 kroner. 

Da får du også full tilgang til Fordelssonen med en drøss videokurs om bildebehandling. 

Vi venter i spenning på iPhone X

En annen etterlenget nyhet som er på trappene, er iPhone X. 

Om kort tid ender den opp i postkassen til mange som har forhåndsbestilt. Og la oss bare si det som det er: Det er det også noen av oss som har gjort. 

Vi gleder oss til å få den i hånden og se hvordan de 83 prosentene med mer lys den kan registrere, ser ut i virkeligheten.

Ny overraskelse på vei fra DxO?

Det var også denne uken at vi med begeistring kunne konstatere at den franske programvareprodusenten DxO har overtatt Nik Collection

I tillegg til at vi er glade for at Nik Collection lever videre, høres det også spennende ut at DxO har tenkt å implementere Nik Collections smarte U-point-teknologi, altså de snasne kontrollpunktene du bruker til justering i Nik Collection, i sin egen software, som nå får navnet PhotoLab.

Og apropos DxO, så var det jo på alles lepper i 2015, da softwareselskapet lanserte et ganske interessant kamera, DxO One. 

Siden har vi ikke hørt mye fra dem på den fronten, men vi kan jo håpe at det også er noe på vei her – for eksempel at DxO kaster seg over et 360-graders-kamera eller noe annet spennende.

I boken vår Photoshopskolen får du også en rekke kurs i Nik Collection. 

Akkurat nå får du Photoshopskolen og 2 utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner. 

Kanskje du er interessert i...