Vakkert landskap lyses opp av nordlyset
© Shutterstock

Nytt blad: 4 skuddsikre steg for å fotografere nordlys

I Digital FOTO nummer 16/2020 viser vi deg hvordan du tar fantastiske bilder av nordlyset, og du kan også lese om naturfotografene Staffan Widstrand og Magnus Lundgren.

16. oktober 2020 av Redaktionen

Det er ikke så merkelig at mange folkeslag har sin egen myte om nordlyset

Det er noe gåtefullt over det bølgende grønne teppet som ofte lar vente på seg, og som kan forsvinne like plutselig som det kom. 

Pakk med deg vidvinkelen, ekstrabatteriene og den varme genseren, for nordlyssesongen nærmer seg – og vi gjør deg helt klar for å fotografere den.

I Digital FOTO nummer 16 lærer du hvordan finner riktig sted og tidspunkt. Vi veileder deg også til å velge riktig utstyr, så du er klar for å få ditt livs bilde i boks.

> Les også: 3 nordlystips du (nok) ikke kjenner til

De beste landskapsbildene over og under vann

Ørn fanger fisk med klørne.

Staffan Widstrand har fotografert ørn i mange år, og her har han fanget et blinkskudd der ørnen dykker ned etter en fisk. 

© Staffan Widstrand

I Digital FOTO nummer 16/2020 har vi også snakket med Staffan Widstrand og Magnus Lundgren, som har ett oppdrag: Med vakre bilder og gode historier vil de vise at naturvern fungerer. 

Det har de klart med fotoprosjektet «Wild Wonders of Europe», som i dag har vokst seg ut over kontinentet og samtidig har gitt dem nærkontakt med sultne bjørner og kraftige malstrømme.

> Les også: 5 naturskjønne steder i Norden du må fotografere

Det svenske makkerparet Staffan Widstrand og Magnus Lundgren er ledende naturfotografer på hvert sitt område – Staffan på bakken og Magnus under vannet. 

De har vunnet en lang rekke prestisjefulle priser, blant annet «Wildlife Photographer of the Year», og bildene dere har stått på trykk i blant annet National Geographic Magazine, The Guardian, Der Spiegel og El País. 

> Les også: Slik får du blinkskudd av reven

Du får også dette i Digital FOTO 16/2020

  • Guide: Slik tar du fargestrålende bilder av røyk
  • De plasserte seg på verdenskartet: En oversikt over personene bak kameraet ditt

  • Mange spørsmål og svar i Postkassen
  • Kurs i bildebehandling
  • Leserbilder, anmeldelser og mye mer. 

Kanskje du er interessert i...