Nytt blad: Bli helt klar for ferien

I Digital FOTO 10/2020 gjør vi deg helt klar for ferien. Lær deg blant annet å ta oppsiktsvekkende feriebilder med synsbedrag og få 12 unike steder der du kan fotografere i fred.

24. juni 2020

Selv om det er restriksjoner i flere land, skal de fleste av oss ha ferie likevel. Og heldigvis finnes det uansett mange muligheter for å ta stilige feriebilder. 

I Digital FOTO 10/2020 veileder vi deg til å få mest mulig ut av ferien. Vi viser deg blant annet hvordan du bruker synsbedrag til å få annerledes bilder som får andre til å se en ekstra gang på dem. 

En av de mest effektive teknikkene er å jukse litt med perspektivet ved å plassere elementer på en avstand fra hverandre som gjør at de ser mye større eller mindre ut enn det de faktisk er. Grunnen til at denne teknikken gjør et så sterkt inntrykk, er at når vi ser et objekt, har vi en fastspikret tanke om hvilken størrelse det har - for eksempel er en bygning som regel større enn et menneske. 

Ved å bruke spesielle vinkler eller objektiver til å stokke om på dimensjonene rister vi litt på denne fastspikrede tanken, og derfor virker bildet overraskende. 

Men dette er bare én av de mange metodene du kan bruke for å få annerledes bilder med synsbedrag. Vi viser deg også hvordan du kan manipulere med naturen og mye annet. 

Ved å leke med forgrunnen og bakgrunnen kan du jukse med perspektivet. 

Intervju med verdens beste naturfotograf

Marsel van Oosten mestrer det naturlige og kunstige lyset som ingen annen, og den evnen bruker han til å ta blendende naturbilder som har sikret ham verdens mest prestisjefulle priser. 

I Digital FOTO nummer 10/2020 kan du lese om hvordan van Oosten satset 100 000 euro på å bli fotograf, og om de små skapningene som gjorde ham verdenberømt - og fettet til kamerautstyret hans. 

Du får selvfølgelig også de beste tipsene hans for å ta flottere bilder. 

Du får også dette i Digital FOTO 10/2020

  • Nytt utstyr til ferien: De essensielle, de luksuriøse og de artige
  • Årets kameratest 2020: Øvre mellomklasse 
  • Kurs i Lightroom, Photoshop og Elements
  • Dra på ferie uten å fly, i den fotogene ødemarken 
  • Mange spørsmål og svar i Postkassen
  • Leserbilder, anmeldelser og mye mer. 

Kanskje du er interessert i...