Nytt blad: Bryt ut av komfortsonen og ta stiligere gatebilder

I tillegg til den store veiledningen vår for gatefoto gir vi deg også ni ting du ikke visste om ISO-verdi, et spennende intervju med Alain Schroeder og mye mer i Digital FOTO nummer 16/2019.

21. oktober 2019

Å fotografere fremmede på gaten krever is i magen. Som fotograf vet du ikke hvordan personene vil reagere på å bli fotografert, og du er kanskje for sjenert til å henvende deg til dem. 

Det er det heldigvis råd for. I Digital FOTO nummer 16/2019 får du nemlig den sjenertes guide til gatefoto. 

6 forskjellige motiver viser vei

Før du begynner å ta gatebilder må du ha kontroll på reglene - hva kan du fotografere og hva kan du ikke fotografere på gaten? Dette går vi selvfølgelig gjennom i den store veiledningen vår. 

Deretter får du seks forskjellige motivtyper som tvinger deg ut av komfortsonen din, noen mer enn andre, og som alle gir deg gylne muligheter for blinkskudd. 

Har du for eksempel prøvd deg på å fotografere gatemusikanter? Det er et opplagt motiv, og i bladet forklarer vi hvorfor. 

> Les også: 8 tips for gatefoto

Få kontroll på kameraets ISO-verdi 

Vi sier ofte at ISO-verdiene må være så lave som mulig, men det finnes faktisk også gode grunner til å øke den. 

Dette og mye annet kan du lese om i artikkelen '9 ting du ikke visste om ISO', hvor vi avslører nye sider av kameraets ISO-verdi som du kanskje ikke visste om fra før. 

Med en høy ISO-verdi kan du ta gode kveldsbilder håndholdt. Du kan også lese mer om ISO-verdi her. 

Kanskje du er interessert i...