Lofoten
Leserbilder

Digital FOTO-leseren Mikkel Beiter har tatt dette bildet og fanget fullmånen i Lofoten. Hør historien og få tipsene hans i det nyeste nummeret

© Mikkel Beiter

Nytt blad: Canon EOS R og Nikon Z 7 i duell, slik fotograferer du med tele, og test av blitser

I årets siste nummer kjemper gigantene Canon EOS R og Nikon Z 7 mot hverandre, vi gir deg helt nye muligheter med telen og forteller historien om en leser som fikk stor suksess med bildene sine.

28. november 2018 av Louise Hagemann

Det store spørsmålet i det nyeste nummeret av Digital FOTO er:

Hvem er best?

Dette gjelder mest av alt Canon EOS R og Nikon Z 7, som vi har håndtert kjærlig og grundig for å se hvordan de klarer seg på faktorer som bildekvalitet, brukervennlighet, funksjoner, autofokus, hastighet og mye mer.

Canon EOS R og Nikon Z 7 er ikke de eneste som konkurrerer mot hverandre. I Digital FOTO nummer 18/2018 tester vi nemlig også om du bør velge originale blitser eller uoriginale blitser

Og det er jo faktisk veldig greit å vite, nå som den kalde tiden og dermed mørket er her.

Guide til teleobjektivet og et spennende intervju

Det er selvfølgelig ikke bare tester i det nye nummeret.

Vi har også laget en stor guide til å fotografere med teleobjektiv til deg. Vi har funnet seks motiver der telen kan gjøre deg til en enda bedre fotograf, og du får både inspirasjon og tips for alle sammen.

Sommerfugl fotografert med teleobjektiv
Makro med telen

Du kan godt ta makrobilder med en tele. Fordelen er blant annet at du ikke trenger å gå så nært motivet.

© Shutterstock

I månedens intervju har vi snakket med den trofaste Digital FOTO-leseren Mikkel Beiter, som har stor suksess i internasjonale fotokonkurranser med de bergtagende landskapsbildene sine.

Hør historien om hvordan Mikkel kom i gang med landskapsbilder, og få de beste tipsene – blant annet om å skape intenst drama i bildene.

Færøyene

Bildet fra Færøyene ser mer dramatisk ut enn det er. Mikkel Beiter deler av tipsene sine og hva det kommer av, i et intervju i Digital FOTO nr. 18/2018.

© Mikkel Beiter

I Digital FOTO nr. 18/2018 får du også:

  • De beste tipsene for gode rutiner fra tre fotografer – både under fotograferingen, sikkerhetskopieringen og bildebehandlingen.
  • Redaksjonens beste feriebilder – nå med teknikktips, (og i Fordelssonen finner du bildebehandlingen skritt for skritt)
  • 6 bildebehandlingskurs – blant annet flott panorama og dramatisk røyk
  • 7 anmeldelser av blant annet Fujifilm XF10, Nikon AF-S NIKKOR 500mm F5.6, vesker, skrivere, harddisker og mye mer.

Mer digitalt innhold i Fordelssonen

Som abonnent på Digital FOTO – eller med et blad kjøpt i løssalg – får du også eksklusiv tilgang til Fordelssonen, Digital FOTOs online univers som er fullt av videokurs, guider, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og mye mer.

Akkurat nå er vi klare med fjerde sesong av vår helt egen videoserie “Seasons", hvor du kan følge en naturfotograf på opptak i de svenske skoger. 

Serien kan ses når som helst og uavhengig av de andre sesonger, og den er full av både underholdning og mange fototips.

I Fordelssonen får du i tillegg:
  • Lightroom: Slipp å fjerne støy
  • Fotoskolen: Slik fungerer speillås
  • Guide til enkel sikkerhetskopiering
  • Og en hel masse mer

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les det nye bladet med én gang på smartelelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de ni nyeste utgavene av Digital FOTO.

Du får selvfølgelig også tilgang til Fordelssonen med én gang så du kan se de nyeste videokursene allerede i dag.

Digital FOTO nr. 18/2018

Det nyeste nummeret av Digital FOTO er ute nå - og kan også finnes i appen Wype, hvor du som abonnerer kan lese bladet med én gang.

Kanskje du er interessert i...