Dobbelteksponering multieksponering

Dette bildet kan du lage både i kameraet ditt og i Photoshop – og i det nye nummeret av Digital FOTO får du trikset for å lage det. 

© Digital FOTO

Nytt blad: Dramatiske dobbelteksponeringer, portrettenes mester og veien til blinkskudd

Nye Digital FOTO er stappfullt til bristepunktet med inspirasjon, veiledning og tips om fotografering. Du får blant annet en guide til dobbelteksponeringer, et intervju med Hollywood-fotografen Andy Gotts og fem enkle råd for å treffe blink med eksponeringen hver gang.

6. mars 2019

I det nyeste nummeret av Digital FOTO kan du lese om hvordan du tar spennende og enestående bilder med en oversett innstilling i kameraet – den såkalte multieksponeringsfunksjonen.

Du kan for eksempel skape kunstneriske bilder ved å blande vakre silhuetter med spennende teksturer. Og hvis du ikke har funksjonen i kameraet ditt, kan du etterligne effekten i Photoshop – vi viser deg hvordan.

Fotografen som fornærmet Harrison Ford

Du kan også lese et stort intervju med den britiske fotografen Andy Gotts, som ble født i et landsbysamfunn i England, men som drømte om å fotografere filmstjerner og kjempet seg til Hollywood.

Her kan du se hvilken vits Andy alltid forteller til modellene sine for å få dem til at le. og å få et bilde som er helt naturlig og ikke ligner på de andre fotografenes bilder. 

Du kan også lese om hvordan han holdt på å drepe kjæledyret til George Clooney da han fotograferte stjerneskuespilleren i hans italienske luksussommerhus.

Treff blink med eksponeringen - hver gang

Selv om du er en nybegynner, er det ingen grunn til å overlate eksponeringen av bildene til Auto-funksjonen i kameraet. Vi har fem enkle trinn som vi følger hver gang vi tar bilder – og de har aldri slått feil. 

I det nye Digital FOTO får du en oversiktlig veiledning med eksempler og illustrasjoner så du raskt kan komme i gang med å forbedre måten du fotograferer på.

Solnedgang perfekt eksponering

Solnedgangen er et vanskelig motiv, for den gir store kontraster. Lar du kameraets automatiske opptaksprogram bestemme, er det derfor høy risiko for at du får et altfor mørkt eller lyst bilde. 

© Shutterstock

I Digital FOTO 5/2019 får du også:

  • 10 skjulte muligheter i kameraet ditt som kan gjøre det både raskere, smartere – og mer diskret. 
  • En grundig veiledning til å få mest muligt ut av kamerastativet ditt, så du får bedre komposisjon, flottere panoramabilder, bedre makrobilder og flottere langtidseksponeringer.
  • Svar på mange gode spørsmål i Postkassen.
  • Anmeldelser av det hardføre actionkameraet Ricoh WG-60, lommekameraet DJI Osmo Pocket, iPhone XS og en rekke andre produkter.
  • 4 trinn for trinn-kurs i Lightroom, Elements og Photoshop, hvor vi for eksempel viser deg en genial teknikk for å rense huden uten å ødelegge teksturen. 
  • Leserbilder, nyheter og mye mer.

Og hvis du tegner et abonnement...

får du mange flotte fordeler som kan gjøre deg til en enda bedre fotograf, blant annet:

Og hvis du ikke abonnerer ennå, har vi en rekke spennende tilbud til deg akkurat nå.

Vil du for eksempel holde varmen på fototurene dine? Da kan du få en smart jakke i flott kvalitet sammen med Digital FOTO for kun 59,50 + porto og ekspedisjon. Se tilbudet her.

Så fort du har bestilt abonnementet ditt, får du tilgang til Fordelssonens mange videoer og veiledninger med én gang.

Du kan lese de 12 nyeste utgavene av Digital FOTO på nettbrett eller smarttelefon med appen Wype.

Digital FOTO 5/2019

Du kan lese de 12 nyeste utgavene av Digital FOTO på nettbrett eller smarttelefon med appen Wype.

© Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...