Makrobilde av bille
Enestående skarphet

Fotografen Levon Biss har klart å skape enorme makrobilder med skarphet over hele linjen. Les historien hans og lær å gjøre det samme i det nyeste nummeret av Digital FOTO.

© Levon Biss

Nytt blad: Fantastiske makrobilder, de 10 beste kameratelefonene og vinterbilder med mange farger

Les den fantastisk historien til makrofotografen Levon Biss, og lær deg triksene hans for å ta utrolige makrobilder. Finn ut av hvilke telefoner som dominerer på kamerafronten akkurat nå. Se hvordan du enkelt tar flotte portrettbilder med et studiosett til rundt 3000 kroner. Alt dette i det nye Digital FOTO.

30. januar 2018 av Louise Hagemann

En liten bille på bakken var startskuddet for hovedpersonen i det nyeste intervjuet i Digital FOTO, som er ute nå. 

Den 42 år gamle engelske fotografen Levon Biss er blitt kjent og elsket for sine enestående og enorme makrobilder av fargerike insekter. Med nåler, mikroskopobjektiver og et spesielt apparat har han i løpet av tre år skapt bilder av småkryp med en hittil usett skarphet. 

Hvert insekt blir fotografert i rundt 30 forskjellige seksjoner, og for hver seksjon tar Levon 600-700 bilder. Det endelige bildet består av omkring 8000 eksponeringer og tar mellom to og seks gigabyte med lagringsplass. 

I Fordelssonen kan du se en video om Levon Biss' utrolige makroprosjekt.

I intervjuet i Digital FOTO nr. 3/2018 forteller Levon Biss hele historien om prosjektet sitt – fra å se på en bille med lekemikroskopet til sønnen sin og å låne eldgamle nedstøvede insekter fra Oxford University Museum of Natural History, til å stille ut over hele verden.

Han forteller også detaljert om hvordan han skaper bildene, og du får en guide til hvordan du selv kan etterligne teknikken hans – både i en enkel og og avansert utgave.

landskapsbilde med lilla og rosa fargenyanser
Rosa vinter

Vinteren trenger ikke være grå og trist. Vet du hva du bør holde øye med, og kan du forutse når himmelen blir flott og fargerik? I det nyeste nummeret av Digital FOTO gir vi deg de beste triksene for å ta vinterbilder som er fulle av farger.

I Digital FOTO nr. 3/2018 kan du også nyte:

  • En detaljert test og sammenligning av de ti beste mobiltelefonene på markedet med knivskarpe kameraer.
  • En guide til hvordan du kommer i gang med et studiokit for 3000 kroner og får knallgode portrettbilder.
  • En titt inn i Sonys fantastiske fabrikker i Thailand og Japan, der toppmodellen Alpha9 blir til.
  • Fantastisk vakre vinterbilder med mye futt i fargene og hjelp til når og hvordan du tar bildene selv.
  • Ti små fotoprosjekter som gjør vinteren litt morsommere.
  • En komplett guide til vidvinkel – og våre forslag til det beste objektivet for deg.
  • Stor leserreise til Bhutan: Alt dette skal vi oppleve.
  • Historien om verdens mest sette bilde.
  • Anmeldelser av bl.a. Sony DSC-RX10 IV, postkassesvar om telekonvertere, kurs i bl.a. svart-hvitt og uhyggelige effekter og mye, mye mer.

Husk at som abonnent får du videoer med fototeknikk og bildebehandling, testbilder, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og en hel masse annet i Fordelssonen.

God fornøyelse!

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...