Landskap med fjell, trær og en innsjø med speiling

Lange lukkertider, interessante komposisjoner og filtre - det finnes mange måter for å gjøre landskapsbildene mer interessante. Få en grundig guide i det nye Digital FOTO.

© Shutterstock

Nytt blad: Guide til landskapsfotografering og gjør det selv-triks for utrolige bilder

I det nye nummeret av Digital FOTO guider vi deg gjennom tre forskjellige nivåer av landskapsfotografering, og du får blant annet tips for innstillinger, utstyr og komposisjon.

8. mars 2018 av Sarah Marie Winther

Har du noen gang sett på landskapsbildene dine og tenkt at de ikke helt klarte å gjenskape den vakre naturen du befant deg i? 

Det er en kjennsgjerning at selv det mest avanserte kamera ikke kan fange alle fargenyanserne og detaljene som menneskeøyet kan. Men med det riktige utstyret, de riktige innstillingene og den riktige komposjonen kan man likevel komme forholdsvis tett på. 

I Digital FOTO nummer 5 viser vi hvordan du bruker kamerainnstillingene og vidvinkelobjektivet ditt slik at du kommer hjem med de vakreste landskapsbilder.

Landskap med fjell, trær og elv

Med riktig brennvidde og blenderåpning er det faktisk fint mulig å fange naturens overveldende storhet - også for ikke-profesjonelle fotografer. 

© Shutterstock

Du kan også møte undervannsfotografen Alexander Mustard, som har hatt øyekontakt med en hai, dykket etter vrakrester i Jordan og fått en spesialdesignet dykkerbil av Nissan. 

I Digital FOTO nr. 5/2018 får du også:

  • En detaljert test og sammenligning av sju av markedets beste kompaktkameraer med speilreflekskvalitet, som får plass i lommen.
  • Ti morsomme gjør det selv-triks for den lekne fotografen, som kan gi herlige og unike bilder.
  • En komplett guide til makro – og våre forslag for det beste objektivet for deg.
  • Historien om det berømte bildet av mannen som var det første mennesket til å hoppe ut i det tomme rommet over jorden.
  • Anmeldelser av blant annet Sony Alpha7R III samt postkassesvar om å fotografere månen, redde hvitbalansen og få bedre oversikt i Lightroom. 
  • Kurs om blant annet en nostalgisk sepiaeffekt, fartstriper og lette justeringer for portrettet.
  • Nyheter, leserbilder og mye mer.

Husk at du som abonnerer, får videoer med opptaksteknikk og bildebehandling, testbilder, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og svært mye annet i Fordelssonen.

God fornøyelse!

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste numrene av Digital FOTO.Tmi

Kanskje du er interessert i...