svart-hvit skog

I det nye nummeret av Digital FOTO lærer du alt om å fotografere i svart-hvitt. 

© Phoebe Strafford

Nytt blad (nesten) helt i svart-hvitt: Tips, flotte blinkskudd og stort intervju med Slavka Pavic

Vi guider deg til å ta de beste svart-hvitt-bildene, viser inspirerende blinkskudd fra stjernefotografer og gir deg et stort intervju med det 91 år gamle ikonet Slavka Pavic, som er berømt for de svart-hvite øyeblikksbildene sine.

23. august 2018

I en verden der fargestrålende bilder slåss om oppmerksomheten vår, krever det et spesielt talent å skape gripende bilder uten farge. 

Derfor hyller vi det svart-hvite fotografiet i det nyeste nummeret av Digital FOTO.  

Bli blant annet inspirert av fem av de beste svart-hvitt-fotografene akkurat nå, som gir oss de aller beste tipsene sine og viser sine egne svart-hvite blinkskudd. 

Legendarisk fotograf uten farger

Den verdensberømte fotografen Slavka Pavic er også en mester på svart-hvite bilder. 

Den 91 år gamle fotografen er en levende legende i Kroatia, hvor hun trasker Zagrebs gater på kryss og tvers i jakten på det perfekte øyeblikksbildet. 

Digital FOTO har møtt Slavka Pavic, som stilte ut sine første svart-hvitt-bilder i 1951 og siden da har hun stilt ut bildene sine mer enn 300 ganger over hele verden. 

Tips og triks for svart-hvitt-fotografering

Vil du teste deg på eller perfeksjonere svart-hvitt-evnene dine, hjelper vi deg med 12 tips for bedre svart-hvitt-bilder i dette nummeret. 

Visste du for eksempel at lang lukkertid skaper struktur og jevne overganger mellom nyanser og derfor egner seg godt til svart-hvitt? 

Og månedens aller beste leserbilder er selvfølgelig også i svart-hvitt, og likevel veldig forskjellige. 

Les også: 5 gode grunner til å gjøre bildet ditt svart-hvitt

Svart hvitt bilde

Leseren Nora Jensen har fotografert vulkansk sand på kysten av Island. Vil også du eksperimentere med svart-hvite bilder? Bli inspirert i det nyeste nummeret av Digital FOTO. 

Du kan også delta i fotokonkurransen vår. Les mer her.

© Nora Jensen

I Digital FOTO nr. 13/2018 får du blant annet:

  • Fem svart-hvite stjerneskudd og fotografenes egne tips for svart-hvitt
  • Intervju med den finurlige fotografen Slavka Pavic, som er verdensberømt for de svart-hvite bildene sine og som i en alder av 91 fortsatt går Zagrebs gater på kryss og tvers i jakten på det perfekte bildet.
  • 12 tips for bedre svart-hvitt i landskapsbilder, gatebilder, portretter og bildebehandling.
  • Test av programtillegg for den kresne fotografen.
  • Forvandle feriebildene dine til fotokunst med guiden vår.
  • Fjerde avsnitt i den nye serien vår "Bedre bilder": Kontroll på bevegelse i motivet. Lær blant annet å velge riktig lukkertid til motivet og å skape flott bevegelsessløring. 
  • Nyheter, seks postkassespørsmål og anmeldelser. Sonys nye kompaktkamera er månedens toppscorer - les hvorfor i bladet.
  • Månedens svart-hvite leserbilder, nye kurs og mye mer. 

Mer digitalt innhold i Fordelssonen

Som abonnent på Digital FOTO – eller med et blad kjøpt i løssalg – får du også eksklusiv tilgang til Fordelssonen, Digital FOTOs online-univers, som er stappfullt av videokurs, guider, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og mye mer.

Denne gangen lærer du blant annet å konvertere til svart-hvitt i Lightroom og den effektive metoden for sterkere kontraster. 

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les det nye bladet nå på smarttelefonen din eller på nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de ni nyeste utgavene av Digital FOTO.

Du får selvfølgelig også tilgang til Fordelssonen med én gang, slik at du kan se de nyeste videokursene allerede i dag.

Kanskje du er interessert i...