Logo
Et ekte jubileumsnummer

Digital FOTO nr. 250 er ute og det er fyllt av spennende fotostoff og store nyheter.

Nytt blad nr. 250: Lær å fotografere himmelfenomener og få stålkontroll på nye Lightroom

Et jubileumsnummer er ute, nemlig Digital FOTO nr. 250, og det er fullt av spennende stoff om blant annet himmelfenomener og silhuetter. Og vi har tre knallgode tips til deg.

19. desember 2017 av Louise Hagemann

Hurra! Vi feirer jubileum. Akkurat nå er et vaskeekte samlerobjekt, nemlig blad nr. 250, ute, og vi ser tilbake på alt som er skjedd siden 2003, da det første Digital FOTO kom ut.

Visste du for eksempel at:

 • Vi i et av de første numrene hadde en test med kameraer med 4 megapiksler til under 6500 kr, der vi var temmelig begeistrede over at Konicas modell bare brukte 4,5 sekunder på å komme i gang fra man skrudde det på til man hadde tatt et bilde?
 • Vi feirer blad nr. 100 med en kake som voldte oss store problemer under fotoseansen?
 • Vår aller første leserreise gikk til Sirdal og var utsolgt på bare 45 sekunder?
Testoppslag fra Digital FOTO
Få piksler for mange kroner

En av de første testene i Digital FOTO så på kameraer med hele 4 megapiksler for under 6500 kroner.

Du kan lese mange flere morsomme anekdoter fra bladets historie og fra kamerabransjens utvikling i dette bladet som også byr på mye annet spennende fotostoff.

Du kan også glede deg til hele tre nyheter i bladet:

 1. En helt ny kursseksjon der vi gjør det lettere å forstå hvorfor du skal gjøre som du gjør i Elements, Photoshop og Lightroom. Dessuten har vi utvidet dekningen av Lightroom, og nå får du også en guide til Lightrooms organiseringsdel.
 2. En splitter ny postkasse som er blitt enda bedre.
 3. En ny artikkelserie, Synsfeltet, hvor vi ser på et bestemt brennviddeområde hver gang og forteller hva du kan bruke det til, hva du må huske, og hvilke objektiver som finnes på markedet.
Stjernespor
Vakre stjernespor

Stjernespor kan fotograferes på de fleste mørke kvelder, og i artikkelen kan du lære om hvordan du gyver løs på fenomenet.

© Jesper Grønne

I Digital FOTO nr. 1/2018 får du også:

 • En stor guide til å fotografere fantastiske himmelfenomener som Melkeveien, nordlys, stjerneskudd og stjernespor og en oversikt for når du kan se dem best i 2018.
 • Alt du må vite om de to nye versjonene av Lightroom, Classic CC og CC: Slik får du tak i programmene, slik bruker du dem, så raske er de + hvilket program passer best for deg.
 • Spennende intervju med Jeroen Swolfs, som har brukt sju år på å fotografere alle hovedstedene i verden. Hør om yndlingsstedet hans, tankene hans om Oslo og om det utrolige besøket i Nord-Korea.
 • Stortest av hele ni bildebehandlingsprogrammer. Adobe har sittet tungt på tronen i mange år, men konkurrentene ruster opp, og nå er konkurransen tøff.
 • Gode tips for hvordan du best fotograferer flotte silhuetter – helt fra nybegynner til ekspert.
 • Nyheter med bl.a. nytt fra GoPro, anmeldelser av OM-D E-M10 Mark III m.fl. og mye mer.

Husk at du som abonnent – eller med et blad du har kjøpt – har tilgang til Fordelssonen, hvor du denne gangen blant annet får en gjennomgang av nye Lightroom, en guide for å tilpasse penslene i Photoshop og mange tips for å ta bedre bilder.

God fornøyelse!

Tegn abonnement på Digital FOTO, og les bladet på smarttelefon eller nettbrett nå med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...