Revunger fotografert i sollys

Morten Hilmer har fotografert alt fra polarrever til brunbjørner. Les historien bak dette og mange andre fantastiske bilder og finn ut hvordan du selv kommer i gang med å fotografere rovdyr.

© Morten Hilmer

Nytt blad: På fotojakt etter Nordens rovdyr

Få de bedste tipsene for å fotografere rovdyr i Norden, møt National Geographic-fotografen Sisse Brimberg og finn ut hvordan du kan ta fascinerende bilder ved å leke med krystaller og prismer i det nye nummeret av Digital FOTO.

21. februar 2018

Du trenger ikke ligge i skjul i ukevis og ha vesken full av dyre teleobjektiver for å få flotte rovdyrsbilder.

Hvis du vet sånn omtrent hvor de forskjellige dyrene befinner seg, hvilken tid på dagen de er aktive, og hvor menneskesky de er - ja, så har du faktisk ganske gode muligheter for å få en rev, en ulv eller en jaktfalk i søkeren.

Er du litt mer modig - og tålmodig - kan du  også sette kursen mod de finske skoger, hvor sannsynligheten for å møte en brunbjørn er størst.

I Digital FOTO nr. 4/2018 forteller naturfotografen Morten Hilmer om opplevelsene sine med Nordens mest fotogene rovdyr. Du kan lese om hvordan du kommer tett på de forskjellige artene, og hvilke kamerainnstillinger du bør bruke for å få det beste resultatet.

Vær kreativ med krystaller

Litt glass kan snu opp ned på perspektivet i bildene dine og skape et helt unikt og kunstnerisk uttrykk.

I det nyeste nummeret av Digital FOTO gir vi deg inspirasjon for hvordan du kan eksperimentere med speilinger, kaleidoskopmønstre, regnbuelys og forvrengte perspektiver.

ung kvinne i hvit kjole med reflekser
Reflekser

Med noe så enkelt som litt glass kan du skape en nærmest magisk effekt portrettene dine, slik portrett- og bryllupsfotografen Leigh Burnette har gjort i dette portrettet.

© Leigh Burnette

Digital FOTO nummer 4/2018 byr også på:

  • Et stort intervju med den danske National Geographic-fotografen Sisse Brimberg, som har reist hele verden rundt med kameraet sitt og fotografert fremmede kulturer, folkeferd og landskap. Få en forsmak på intervjuet her.
  • En grundig guide til hvordan du får skarpere portrett-, landskaps-, action- og makrobilder samt tips til hvordan du kan øke skarpheten i bildebehandlingen.
  • Stor test av romslige ryggsekker med mange smarte finesser for lange fototurer.
  • Trinn for trinn-kurs som viserhvordan du fremhever utvalgte farger, fjerner uønsket fargeflimmer og blåser liv i de gamle, falmede familiebildene.
  • En komplett guide til hvordan du tar backup av bildene dine - alt etter hvilken type fotograf du er.
  • Anmeldelser, nyheter, postkasse, leserbilder og mye mer.
  • Med abonnementsnummeret ditt eller bladkoden fra et blad kjøpt i løssalg får du også tilgang til en drøss ekstrainnhold, videokurs og guider i Fordelssonen.
Digital FOTO bladnummer 4/2018

God fornøyelse!

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...