Fra kjedelige høyspentmaster til futuristiske roboter. Se, hvordan du tar fantastiske bilder av triste motiver i det nye Digital FOTO.

© Shutterstock

Nytt blad: Slik forvandler du stygt til pent og foreviger de firbente vennene dine

Sett i riktig lys, fra riktig perspektiv og gjennom det riktige objektivet kan selv de mest triste motiver bli til fantastiske bilder. I det nye Digital FOTO lærer du hvordan og får en håndfull med tips for hvordan du tar flotte bilder av dyrene dine.

3. oktober 2018

Når du bare kjører forbi dem på vei hjem fra jobb, kan det være vanskelig å se noe vakkert i høyspentmaster.

Men likevel bør du prøve å en dag stoppe bilen, gå ut av den og bevege deg nærmere dem. 

Hvis du tar på fotobrillene, vil du se et virvar av forskjellige geometriske former og linjer som bare venter på å bli fotografert. 

Du trenger ikke engang vente på at det blir mørkt, som på bildet over, for du kan fint få et interessant bilde i fullt dagslys – også med en overskyet himmel. Etterpå kan du konvertere bildet til svart-hvitt for å få et enda mer grafisk uttrykk. 

Gjør det stygge pent med fotografering

I det nye nummeret av Digital FOTO får du mye inspirasjon for hvordan du ved hjelp av noen enkle fortellertekniske grep og et par effekter kan ta spennende bilder som vekker nysgjerrigheten, av motiver som ellers ikke umiddelbart får kreativiteten til å boble. 

Bilde av høyspentmast nedenfra

Det er ikke vanskelig å ta et bilde som dette – og så lenge du holder deg på bakken, langt unna høyspentkablene, er det heller ikke farlig. Husk bare å sjekke om det er lov å gå inn under masten, på forhånd.

© Shutterstock

I det nye nummeret av Digital FOTO får du også:

  • Et eksklusivt intervju med verdensstjernen Vincent Laforet, som tar storslåtte bilder fra flere kilometers høyde.
  • 15 gode triks for å ta bilder av familiens firbente favoritter. I artikkelen er det både inspirasjon for gode motiver og mye hjelp til komposisjon, lysforhold og innstillinger når du fotograferer dyr. 
  • En inspirerende og lærerik reportasje fra fototuren vår med en leser. Her kan du lese om utfordringene, resultatene og tipsene våre på veien. 
  • Gode anmeldelser av det imponerende Canon SX740 HS, som gir 960 mm i lommeformat, og det lekre Sigma 105mm F1.4 som tar portretter opp til et nytt nivå.
  • Seks sider med trinn for trinn-kurs i bildebehandling, hvor du blant annet kan lære å sette sammen det perfekte gruppebildet.
  • Historien bak flower power-bevegelsen på 1960-tallet.
  • Nyheter, leserbilder, tekniske guider og mye mer. 

Mer digitalt innhold i Fordelssonen

Som abonnent på Digital FOTO – eller med et blad kjøpt i løssalg – får du også eksklusiv tilgang til Fordelssonen, Digital FOTOs onlineunivers, som er fullt av videokurs, veiledninger, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og mye mer.

Denne gangen kan du, i tillegg til å se den helt nye og spennende sesongen av Seasons, hvor du blir med naturfotografen Morten Hilmer på bjørnejakt, også lære om å bruke live view og å bytte ut bakgrunnen på et bilde i Photoshop.

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les det nye bladet nå på smarttelefonen din eller et nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de ni nyeste utgavene av Digital FOTO.

Du får selvfølgelig også tilgang til Fordelssonen med én gang slik at du kan se de nyeste videokursene allerede i dag.

Digital FOTO nummer 15/2018

I Digital FOTO nummer 15/2018 finner du blant annet et eksklusivt intervju med verdensstjernen Vincent Laforet, som tar storslåtte bilder fra flere kilometers høyde.

Kanskje du er interessert i...