Striper på veien
© Sarah Marie Winther / Digital FOTO

Nytt blad: Stor guide til kveldsbilder av byen

Når mørket faller på, åpenbarer en rekke vakre motiver i byen seg. I Digital FOTO 18/2020 viser vi deg hvordan du kommer hjem med blinkskudd. Vi kårer også årets kamera og årets beste fotoprodukter.

23. november 2020 av Redaktionen

Det er ingen grunn til å skru av kameraet når mørket faller på. Mange byer vekkes først skikkelig til live på denne tiden av døgnet, hvor gatelys, neonskilt, vinduer og trafikklys lyser opp og fargerike reflekser overalt. 

Strukturer du ikke la merke til i dagslys, kommer nå tydelig fram, og passerende du ellers ikke hadde registrert, blir statister i et stemningsfullt og spennende gatebilde.

Og du trenger ikke å bekymre deg for om lyset plutselig endrer seg, slik det kan om dagen, når solen glir fram fra og bak skyene igjen.

I Digital FOTO 18/2020 stiller vi skarpt på tre kreative metoder for å fotografere byens lys om kvelden og natten. Vi dro selv på natteutflukt med en vidvinkel, en tele og et kamerastativ i bagen, og på fire timer klarte vi å få tre flotte bilder i boks. 

Hvordan vi gjorde dette, kan du se og lese om i magasinet. 

Mange bygninger blir mer spennende når lyset fra dem blir reflektert i vannet rundt. Se hvordan du fanger gjenspeilingene, i det nye magasinet. 

© Sarah Marie Winther / Digital FOTO

Se årets beste kamera og produkter

Året går på mot slutten, og det betyr også høydepunktet for den store testen vår av de aller beste kameraene. 

Etter fem testrunder med totalt 28 kameraer i forskjellige prisklasser har vi kommet til den store finalen i jakten på årets kamera. 

Bildekvalitet er selvfølgelig en viktig faktor, men også mange andre kriterier spiller en rolle når det gjelder størst mulig fotoglede. 

I Digital FOTO 18/2020 kårer juryen vår det optimale kameraet blant de fem testvinnerne. 

I tillegg kårer vi årets beste fotoprodukter. Vi viser deg både favorittene våre og produktene som gir deg veldig mye for pengene.  

Du får også dette i Digital FOTO 18/2020 

  • Stort intervju med sportsfotografen Alexander Hassenstein
  • Mange kurser i bildebehandling 
  • 10 tips til den mykeste bokeh 
  • Postkassen
  • Nyheter og anmeldelser av det viktigste fotoutstyret 
  • Digital FOTO nerder: Bildestil

Kanskje du er interessert i...