Kopp med te
© Shutterstock

Nytt blad: Stor guide til motiver som krever ekstremt korte lukkertider

Digital FOTO 17/2021 inneholder en stor veiledning til hvordan du kan stoppe tiden med ekstremt korte lukkertider. Vi har også snakket med fotografen Kristi Odom, som nok er best kjent for sine fantastiske, innlevelsesrike naturbilder.

3. november 2021 av Redaktionen

Med ekstremt korte lukkertider kan du åpne opp for en helt ny verden av detaljer og se det øyet ellers ikke kan fange opp. 

I Digital FOTO 17/2021 får du inspirasjon til hvordan du enkelt kan komme i gang med å fotografere de raske motivene selv. 

De fleste moderne kameraer kan lett levere lukkertider på 1/8000 sekund, og noen til og med på 1/32 000. 

Så uansett om det gjelder en ballong som sprekker, vannsprut eller noe helt annet, kan du holde følge. 

Du lærer deg å stoppe tiden med blits, burst og lukkertid.

Les også: Slik bruker du lukkerprioritet

Ballong sprekker.

Med ekstremt korte lukkertider kan du stoppe tiden akkurat når en ballong sprekker. 

© Shutterstock

Fotografen bak noen av verdens mest fascinerende dyrebilder

I Digital FOTO 17/2021 kan du også lese om Kristi Odom, som egentlig skulle ha blitt ingeniør, men i stedet bruker hun formler og geometriske figurer til å skape følelser og samhørighet i de enestående dyrebildene sine. 

Kristi Odom er best kjent for sine fantastiske, innlevelsesrike naturbilder, men hun har også jobbet for et reisebyrå, i et mørkerom og som lysdesigner i flere teatre. 

Hun har også vært fotograf for musikkbladet Rolling Stone og bryllupsfotograf i Sørøst-Asia, men til syvende og sist handlet det om å kunne leve av sin altoverskyggende interesse – naturfotografering.

Det er en helt spesiell nærhet i Kristi Odoms bilder som gjør det vanskelig å ta blikket bort fra dem – vi spør om hvordan hun gjør det, slik at vi andre kan lære av de flotte bildene hennes.

> Les også: Naturfotografens tips til autentiske dyrebilder

Bjørner slåss om territorium.

Vil du dra til Kristis yndlingssted, som er Katmai nasjonalpark i Alaska, tar du først et lite propellfly og deretter går du ut til en plattform der du kan se opptil 40 bjørner.

© Kristi Odom

Sjefredaktøren lufter motorsykkelen og kameraet

Advarsel! Du får lyst til å kjøpe både motorsykkel, kameraer, droner og mye annet utstyr når sjefredaktør Klaus Nygaard forteller om turen sin i Norge. 

Han tok selvfølgelig med seg mye fotoutstyr, tok noen av sitt livs beste landskapsbilder og ble låst inne i en mørk og kald istunnel.

Les om den spennende turen gjennom Norges vakre landskap – og lær mer om fototeknikk, droner og actionkameraer. 

Briksdalsbreen

Utsikten fra Briksdalsbreen ble foreviget med dronen 500 meter over veien. 

© Klaus Nygaard @Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...