Nytt blad: Ta flottere bilder i mørket med lang lukkertid

Et nytt nummer av Digital FOTO er ute, og som alltid har vi stappet det fullt av mye inspirerende lesestoff. Få full kontroll på autofokus, bli med bak Tommy Ingbergs gåtefulle fotomontasjer og gjør deg klar for å skanne de gamle bildene dine.

6. januar 2020

I Digital FOTO nummer 1/2020 får du den komplette veiledningen til å bruke lange lukkertider. Vi viser deg hvordan du stiller inn kameraet ditt riktig, og vi viser deg hvilken lukkertid du bør bruke til hvilke motiver. 

Du får selvfølgelig også råd om hvilket utstyr du må bruke, så du blir helt klar, og vi gir deg kreative tips om hvilke enestående bilder du kan ta med lang lukkertid. 

Har du for eksempel prøvd deg på å male med lys? Rådene våre sikrer deg at du lykkes med å tegne flotte lysstriper i bildet ditt. 

Vann rundt stein

Med lang lukkertid kan du for eksempel få mykt, tåkete vann som dette. 

© Digital FOTO

Utnytt de mange mulighetene autofokus gir

Autofokus er ikke lenger et punkt eller tre i midten av søkeren din, som du må prøve å flytte rundt til å passe til motivet. 

Nå kan kameraet ditt stille skarpt på de riktige stedene selv, og du trenger bare å konsentrere deg om selve fotograferingen. 

Men hvordan mestrer du de mange mulighetene autofokus gir? I Digital FOTO nummer 1/2020, veileder vi deg til å være helt trygg på å få skarpe bilder med autofokus. Lær deg blant annet å velge de riktige punktene, låse fokus og bruke øyefokus til å få knivskarpe portretter. 

> Les også: Det må autofokus i kameraet ditt kunne

Hvis du bruker autofokus riktig, trenger du ikke bekymre deg for om bildene blir skarpe, men kan konsentrere deg om fotograferingen. Lær alt om autofokus i Digital FOTO 1/2020. 

Få innblikk i Tommy Ingbergs magiske montasjer

Med ansiktsløse skikkelser og gåtefulle symboler skildrer Tommy Ingberg de følelsene mange av sliter med å snakke om. 

I det nye nummeret av Digital FOTO kan du bli med inn i en fortryllende og fremmedartet verden som man ifølge Tommy Ingberg ikke trenger å være en trollmann på Photoshop for å skape. 

Tommy Ingberg deler blant de 3 beste tipsene sine for fotomontasjer med oss og forteller om tankene sine bak de spesielle bildene. 

Skikkelse på tom vei med egg og eggeskall

Tommy Ingberg har valgt å kalle dette bildet "Careful". Alle bildene kan kjøpes i en liten, mellomstor og stor størrelse på Tommys hjemmeside.

© Tommy Ingberg

I Digital FOTO 1/2020 får du også:

  • Stor veiledning til å skanne de gamle bildene dine. Både for deg som vil gjøre det enkelt og raskt - og deg som vil ha høy kvalitet. 
  • 5 kurs der vi blant annet viser deg hvordan du sammenligner like bilder og henter fram detaljer i mørket. 
  • Svar på mange gode spørsmål i Postkassen. Vi svarer for eksempel på hvordan du tar gode konsertbilder. 
  • Anmeldelser av flere spennende objektiver, Sony A6600 og mye annet utstyr. 
  • Leserbilder, nyheter og mye mer.

Kanskje du er interessert i...