Nærbilde av Emporia shoppingsenter i Malmø

Vi har snakket med fotografen Maerten Prins, som har tatt dette bildet, og i Digital FOTO nr. 4/2021 får du tips for å få samme gode komposisjon.

© Maerten Prins

Nytt blad: Ta vakre bilder av arkitektur

Norden byr på mye fascinerende arkitektur, og det er ikke så vanskelig å få blinkskudd, som du kanskje tror. I Digital FOTO 4/2021 får du mange tips om å fange bygningenes besnærende linjer og detaljer med kameraet ditt.

Du trenger verken spesialutstyr eller særlig mye erfaring for å fotografere arkitektur. Samtidig er arkitekturfotografering en god anledning for å gå på oppdagelsesferd i en by. 

Aldri har det vært så mye ny og spennende arkitektur i Norden, og i Digital FOTO 4/2021 har vi funnet de 11 mest fotogene bygningene for deg. 

Vi veileder deg for å få blinkskudd av alle sammen, og du får hjelp med både innstillinger, komposisjon, og hvor du skal plassere deg for å fotografere bygningen fra den mest interessante vinkelen. 

Hvordan fotograferer du for eksempel bygninger av glass best? Dette og mye mer får du svarene på i det nye magasinet. 

Ribersborg kaldbadhus

Ribersborg kaldbadhus er med sine pastellfarver og fine detaljer i treverket sannsyligvis en av Nordens vakreste badeanlegg. Se hvordan du fotograferer den svenske perlen, i Digital FOTO 4/2021. 

© Shutterstock

Unngå skuffende utskrifter med Digital FOTO

Når du skal skrive ut bildene dine, kan det være et sjansespill, og vinner du ikke, vil det endelige resultatet se ut som det du opprinnelig så i søkeren. 

Dette kan komme av at dataskjermen din viser feil farger, og at du skriver ut med feil innstillinger. Hvis det er slik, risikerer du å bli sittende med bildebehandlingen og rydde opp i ting som egentlig skyldes skjermoppsettet ditt og skriverinnstillingene. 

I Digital FOTO 4/2021 kan du se hvordan du enkelt og gratis kalibrerer skjermen og skriveren din, så du ikke blir skuffet over utskriftene dine igjen. Vi viser deg også hvordan du gjør bildene dine klare for utskrift fra Lightroom og Photoshop. 

Du får også dette i Digital FOTO 4/2021: 

  • Stort intervju med naturfotografen Marko Dimitrijevic
  • Bilder med bløff: Få historien bak myteomspunne bilder 
  • Guide til å ta flotte bilder med bobler
  • Leserbilder og Postkassen 
  • Mange fotonyheter 
  • Kurs i Lightroom og Photoshop Elements 
  • Anmeldelser av Nikon Z 7II og mange andre spennende produkter

Kanskje du er interessert i...