Betegnelsen «den blå time» stammer egentlig fra det spanske «la hora azul» eller det franske «l'heure bleue», og det er tidspunktet på dagen da det er like før solen står opp, eller like etter at den har gått ned.
I motsetning til det navnet indikerer, varer ikke blåtimen i en time. Avhengig av årstiden kan den være så kort som noen minutter, og derfor gjelder det å være rask med kameraet hvis du skal fange de duse blåfargene.
I Digital FOTO nummer 15 kan du lese om hvilke tidspunkter du bør dra ut, hvordan du skal komponere bildene dine for å få gjennomslagskraft, og hvilke kamerainnstillinger som gir de beste resultatene.
> Les også: 5 tips som gir deg flottere bilder av solnedgangen
Bli inspirert til ditt eget fotoshoot

Den unge danske fotografen Andreas Houmann forbereder seg grundig før portrettbildene han skal ta. Her er det Lars Ulrich fra bandet Metallica som sitter foran kameraet.
© Andreas HoumannVi har også snakket med den danske fotografen Andreas Houmann, som for bare få år siden var et ukjent navn, men som i dag tar bilder til magasinforsider og får oppdrag for store, internasjonale bedrifter. I intervjuet får du blant annet inspirasjon til å planlegge ditt eget fotoshoot.
> Les også: Dette er de beste kamerainnstillingene til portretter
Du får også grundig veiledning når og hvordan du bør bruke det manuelle programmet. Når det blir brukt riktig, kan det nemlig gi deg langt bedre bilder enn med den grønne auto-knappen.
> Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat
Du får også dette i Digital FOTO 15/2020
- 10 tips til bedre bildebehandling i Lightroom
- Digital FOTO nerder: Programvalg
- Mange spørsmål og svar i Postkassen
- Leserbilder, anmeldelser og mye mer.