Portrett projisert på søppel

Søppel kan brukes til så mangt - også til original fotokunst. Få flere tips til spennende fotoprosjekter i det nye nummeret av Digital FOTO.

© Philippe Echaroux

Nytt blad: Utrolige fotoprosjekter du aldri har testet før

Det nye nummeret av Digital FOTO byr blant annet på inspirasjon for tre fotoprosjekter du garantert aldri har testet før. Vi viser også hvordan du kan ta imponerende bilder av storbyen.

27. mars 2018 av Sarah Marie Winther

Philippe Echaroux ville gjøre folk oppmerksomme på den overfloden av søppel som flyter i gatene i verdens storbyer, men han visste at miljøbudskap ikke er det enkleste få folk opptatt av. 

Derfor fant den franske fotografen og gatekunstneren på noe helt annet. 

Miljøaktivist fotograferer søppel og mennesker

Echaroux tok portrettbilder av tilfeldige mennesker han møtte på gaten i Los Angeles, og så gikk han ut og lette etter søppel. 

Han klistret sammen søppelet til store lerreter som han hang opp med gjennomsiktig fiskesnøre foran populære utsiktspunkter i Los Angeles, og så projiserte han ansiktene på søppelet.

Til slutt fotograferte han det samlet. Dette ble til en rekke helt spesielle bilder, og etterpå ble Philippe Echaroux kontaktet av mange medier som ville gi ut bildene, så han mener selv at han har nådd målet sitt. 

I tillegg til 'After the Dream', som dette prosjektet heter, kan du lese om flere andre kreative prosjekter som blant annet involverer gamle syltetøyglass og krutt. 

Portrett av mann projisert på søppel foran kjent utsiktspunkt i Los Angeles

Philippe Echaroux sto rett bak projektoren da han fotograferte portrettene. På dette bildet kan man tydelig se noen av søppelbitene han har brukt som lerret. 

© Philippe Echaroux

I bladet kan du også glede deg til:

  • Et stort intervju med den legendariske fotojournalisten Pete Souza, som fulgte Obama og livet i Det hvite hus i åtte år.
  • En stor guide til å ta imponerende bilder av storbyen, uansett om du liker sci fi-stemning, speilinger eller fartsstriper. 
  • Detaljert test av de beste objektivene for store vidder.
  • Grundig guide til kort tele - og forslagene våre til et objektiv for kameraet ditt.
  • Svar på de småpinlige spørsmålene du ikke tør stille.
  • Kurs i blant annet å smelte sammen flere bilder, å fjerne tåke og dis i bilder på store avstander og å forvandle dag til natt.
  • Postkassen: Hvordan bruker jeg histogrammet?
  • Anmeldelse av blant annet Nikons nye 70-300 mm, og postkassesvar om å få kontroll på autofokus, å fotografere i råformat og å pleie utstyret ditt.
  • Historien om Oscar-selfien som slo alle rekorder.
  • Nyheter, leserbilder og mye mer. 

Husk at du som abonnerer får videoer med opptaksteknikk og bildebehandling, testbilder, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og veldig mye annet i Fordelssonen.

God fornøyelse!

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les det nye bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. 

Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...