Timelapse-bilde by dag til natt.

Lær deg å lage et timelapse-bilde som dette i det nye Digital FOTO.

© Shutterstock

Nytt Digital FOTO: Feriebilder med en vri, tips for timelapse og stort interviu med berømt bryllupsfotograf

I det nye nummeret av Digital FOTO kan du bli en ekspert på timelapse. Vi gir deg også tips til å ta alternative feriebilder. I tillegg har vi selvfølgelig mange anmeldelser, tester og mye mer.

27. mai 2019 av Jeppe Vestergaard

Har du lyst til å prøve deg på timelapse, eller vil du bli bedre på det, da må du lese det nye nummeret av Digital FOTO.

Vi har samlet 10 tips som gjør deg bedre på timelapse. Vi anbefaler blant annet en app som hjelper deg med intervallene, og vi forklarer hvordan du får kameraet ditt og Photoshop til å gjøre den vanskelige jobben for deg.

> Les om hvordan du kommer i gang med timelapse-video her.

Super-bryllupsfotografen Brenizer

I magasinet har vi også et stort intervju med bryllupsfotografen Ryan Brenizer. Han jobber sammen med kona si, som også er bryllupsfotograf. Sammen er de to av verdens hotteste bryllupsfotografer.

I intervjuet kan du blant annet lese at kundene deres forventer 1000 gode bilder fra de ofte ekslusive bryllupene sine.

Ryan Brenizer er også den eneste bryllupsfotografen som har fått en spesiell teknikk oppkalt etter seg. Teknikken fungerer slik at han setter sammen flere bilder og får et helt spesielt stort bilde. Du kan lære mye mer om fotografen og metoden hans i magasinet.

Du kan også lære deg den helt spesielle Brenizer-teknikken i Fordelssonen her.

Stor test av speilløse kameraer

Vi har invitert Canon, Nikon, Panasonic og Sony til å stille med skarpskytterne sine innen speilløse fullformatkameraer. Vi har testet dem én etter én for å finne ut av hvilket av dem som stikker av med seieren.

Kameraene vi har testet, er Canon EOS R og EOS RP,  Nikon Z 6 og Z 7, Panasonic Lumix DC-S1 og DC-S1R og endelig Sony Alpha7 III og Alpha7R III.

Se hvilket kamera som har best kvalitet, og som samtidig har en utrolig god pris.

> Les mer om hvorfor du bør velge et speilløst systemkamera her.

Nikon Z 7

Les om det blir Nikon nyeste speilløse fullformatkamera Z 7 som stikker av med seieren i den store testen vår. 

© Nikon

Feriebilder med en vri

Du kjenner sikkert til det: Du kommer hjem fra ferien og finner ut at dum som alle oss andre, har tatt et bilde av Eiffeltårnet eller stranden som er til forveksling likt tusenvis av andre bilder fra samme sted.

For å gjøre feriebildene mer originale har vi funnet alternative vinkler til feriefotgraferingen din slik at du skiller deg ut fra mengden.

Vi veileder deg blant annet til spennende blinkskudd av de storslåtte landskapene, åpne plasser og historiske bygninger.

> Hva er det beste fotoutstyret til ferien? Finn ut av det her.

Dirk van Geel Potsdamer Platz

Fotografen Dirk Van Geel har fotografert Postdamer Platz i blåtimen. Det gjør bildet enormt stemningsfullt.

© Dirk van Geel

Du får også dette i bladet

  • Du kan se hvordan et par fotografer gjenskaper noen av verdens mest legendariske bilder med små figurer og alle mulige rekvisitter.
  • Bli bedre på å behandle bilder i Lightroom med fire kurs. I tillegg får du me et femte kurs når vi viser hvordan du gir bildet ditt dramatikk i Adobe Elements
  • Les anmeldelsene våre, hvor vi blant annet anmelder en fotoveske for flyturen, fotoskriveren Canon PIXMA TS705 og ikke minst det solide objektivet Sigma 56mm, som passer til Sonys APS-C kameraer.
  • I tillegg får du svar på noen av spørsmålene andre lesere har stilt oss. Det kan hende at også du lurer på hva du trenger en adapter til, eller hvorfor autofokus i kameraet bommer.

Kanskje du er interessert i...