Beskytt bildene dine mot misbruk


© Digital FOTO

Nytt i Fordelssonen: Beskytt bildene dine mot misbruk

Vi har lagt ut nye videoer i Fordelssonen, og du kan blant annet se hvordan du får flotte farger i bildene dine, hvordan du beskytter bildene dine og lære mer om en smart kamerafunksjon som gir deg bedre bilder.

2. august 2018 av Kristoffer Engbo

I gråvær kan bildene bli triste med matte farger, en utbrent og kjedelig himmel og harde kontraster, men det kan du fikse i Lightroom, og i en av de nye videoene vi har lagt opp i Fordelssonen, kan du se hvordan du gjør det.

Gi fargene et løft i Lightroom

I videoen forbedrer vi lysforholdene, og så jobber vi med å justere fargene i forskjellige deler av bildet slik at fargene og detaljene til slutt kommer mye bedre fram.

I en annen ny video får du tips for å beskytte bildene dine mot misbruk. I Lightroom kan du nemlig skrive inn copyright-opplysninger i tilleggsopplysningene i bildefilen, slik at du i for eksempel Photoshop kan se at det er du som har tatt det og har opphavsretten. I videoen viser vi deg metoden.

Få mer ut av kameraet ditt med Fordelssonen

Vi har lagt opp to videoer i serien Fotoskolen, hvor vi går i dybden på funksjoner i kameraet ditt, i Fordelssonen.

Denne gangen viser vi hvordan du bruker funksjonen bracketing til blant annet å få bedre lys og farger i bildene allerede under fotograferingen.

I Fordelssonen kan du også se hvordan du gjør bakgrunnen uskarp på et portrettbilde i Photoshop, og hvordan du kan gi deler av et bilde helt nye farger i Photoshop Elements, og i tillegg får du tips for å ta flotte bilder av fly.

Fordelssonen er et avlåst univers med svært mye digitalt innhold til abonnenter på Digital FOTO. Du får også tilgang hvis du kjøper bladet i løssalg.

> Prøv Fordelssonen med 1 nummer av Digital FOTO for bare 29 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...