Nå i Fordelssonen: Få flere detaljer i Lightroom

Du kan bruke Fordelssonen på datamaskin, nettbrett og smarttelefon.

© Shutterstock

Nytt i Fordelssonen: Få flere detaljer i Lightroom

Vi har lagt ut flere videoer, testbilder, guider og mye annet nytt i Fordelssonen. Se blant annet hvordan du får flere detaljer med en ny funksjon i Lightroom, og få kontroll på skarpheten når du tar bilder.

15. februar 2018 av Kristoffer Engbo

I Fordelssonen får du som leser av Digital FOTO masse digitalt fotostoff som gir deg ny inspirasjon og gjør det morsommere å være fotoentusiast. Vi har nettopp lagt ut nytt innhold i Fordelssonen, deriblant nye videoer som gjør deg enda bedre på bilderedigering.

I en av de nye videoene kan du se hvordan du bruker en ny funksjon i Lightroom Classic CC for å få fram mange flere detaljer i de mørke delene av et bilde, uten at resten av bildet blir lysere.

I Lightroom kan du nemlig male bestemte områder lysere, men tidligere måtte du være ekstremt nøyaktig med musen for at bare de mørke delene skulle bli påvirket. Den nye funksjonen Range Masking gjør det mye enklere, og i denne videoen kan du se hvordan du får mest mulig ut av den.

Fjern støy uten bivirkninger

Vi viser deg også en smart metode for å fjerne støy i Photoshop. I svakt lys må ISO-verdien ofte høyt opp, og det gir støy i bildene. Dette kan du heldigvis fjerne i bildebehandlingen, men når man fjerner støyen, kan det gå litt ut over detaljgjengivelsen.

I videoen kan du se hvordan du kan fjerne støyen i de mørke delene av bildet, der støyen er verst, uten å påvirke de lyse delene, der støyen ikke er så tydelig. Dermed bevarer du detaljene i de lyse områdene.

I noen av de andre nye videoene i Fordelssonen får du også tips for å unngå uskarpe bilder under fotograferingen og et smart triks for Lightroom, og så kan du se testbilder fra nye fotoproduktene som Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV og GoPro HERO6.

I Fordelssonen har du som kjøper bladet, tilgang til mer enn 400 videoer, testbilder fra alle anmeldte kameraer, ekspertenes innstillinger for Lightroom og Photoshop, guider, apper og programmer.

Akkurat nå kan du teste Fordelssonen med 1 nummer av Digital FOTO for bare 29 kroner.

Kanskje du er interessert i...