Lavendelåker

I en av de nye videoene i Fordelssonen kan du se hvordan du forsterker fargene i et bilde best mulig.

© Shutterstock

Nytt i Fordelssonen: Slik får du bedre farger i Lightroom

Nå ligger det nye videoer, prosedyrer og testbilder i Fordelssonen. Blant annet viser vi forskjellen på to viktige skyveknapper i Lightroom, og du kan se hvordan du gjør Photoshop enda bedre.

3. april 2018 av Kristoffer Engbo

Mange bilder ser bedre ut hvis fargene får mer kraft, slik at de i større grad ligner på det motivet du hadde foran deg. Lightroom byr på mange gode muligheter for å justere fargene, og i en ny video i Fordelssonen viser vi hva du skal gjøre.

To av funksjonene du kan bruke, er Saturation og Vibrance, og i denne videoen forklarer vi forskjellen på de to, og du kan du også se hvordan du kan forsterke en enkeltfarge i et bilde uten å påvirke andre farger.

I Fordelssonen får du ytterligere to videoer som gjør deg bedre på Lightroom. I den ene videoen kan du se hvordan du setter sammen flere bilder til et flott panoramabilde med plass til hele utsikten, og i den andre videoen får du et smart triks som gjør det enklere å se effekten av justeringene dine i programmet.

Slik gjør du Photoshop bedre

Photoshoop CC er et avansert program som ikke bare blir brukt av fotografer, men også av for eksempel grafikere. Derfor er det mange funksjoner og verktøy du ikke trenger, og i en ny video viser vi hvordan du kan rydde opp i brukergrensesnittet slik at du bare ser det du har bruk for. Dermed blir det både morsommere og mer effektivt å jobbe med Photoshop.

I Fordelssonen har du som abonnent fri tilgang til mer enn 400 videoer, testbilder fra alle anmeldte kameraer, ekspertenes innstillinger for Lightroom og Photoshop, guider, apper og programmer.

Blant de andre nyhetene i Fordelssonen finner vi en video med tips for bilder i soloppgang og solnedgang, testbilder fra nye objektiver og kameraer – blant annet det nye systemkameraet Leica CL her – samt en ny prosedyre for Photoshop, slik at du enkelt kan lage en tegneserieeffekt på dine egne bilder.

Husk også å se vår nye streamingserie på 12 avsnitt, Seasons, hvor du følger naturfotografen Morten Hilmer på tur til Dovrefjell for å fotografere moskusokser og den flotte vinternaturen.

Akkurat nå kan du få full tilgang til Fordelssonen med 1 utgave av Digital FOTO for bare 29 kroner. Les mer om tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...