Meshuggah av Lise Mette Eidet
Meshuggah

Meshuggah er et band som stammer fra Umeå i Sverige

© Lise Mette Eidet / Konserthufsa

Ukens innnspill: Ekstrem-metal og analogt comeback

I Ukens innspill ser vi på hva som har fanget oppmerksomheten vår i fotoverdenen, og denne uken skal vi innom Inferno-festivalen, en gammelt-til-nytt-dings og en ny konkurrent.

Våre anbefalinger

I ukens innspill kan du lese om hvilke produkter, utstillinger, prosjekter og annet i fotoverdenen som har fanget redaksjonens oppmerksomhet i det siste. 

Redaktør Frode Stie har ordet.

Lise Mette Eidet åpner snart en utstilling i Fotografiens Hus i Oslo, Konserthufsa, og den ser unektelig svært spennende ut. I løpet av sine år som konsertfotograf har Lise Mette dekket en lang rekke sjangre, men foretrekker ekstrem-metal hvis hun får velge. Følgelig har hun vært fast fotograf under Oslos egen Inferno Metal Festival siden 2010.

Fra 26. oktober får du en unik mulighet til et innblikk i metalens verden. Der råder energi og melankoli, aggresjon og opprør såvel som lidenskap, viljekraft og artisteri

– De få gangene jeg er på konsert uten kameraet mitt føler jeg alltid at jeg mangler en viktig del av konsertopplevelsen, og jeg ser hele tiden motiver jeg gjerne skulle foreviget. Jeg er på konstant jakt etter å fange øyeblikket med den unike stemningen som i ettertid tar meg rett tilbake til følelsen jeg hadde da jeg var til stede på konserten, sier hun.


Immortal av Lise Mette Eide
Spennende fotoutstilling

Utstillingen kommer nok til å få fram gliset hos flere enn motivet.

© Lise Mette Eidet

Noe annet som har fanget oppmerksomheten min i det siste, er en adapter fra Fotodiox som gjør at du kan bruke autofokus med gamle analoge objektiver. 

Sony kamera med Leica objektiv
Nytt og gammelt

Med en smart adapter kan du bruke gamle Leica-objektiver på nye Sony-hus.

© Fotodiox

Mer spesifikt gjør denne at du kan bruke de skarpe og kompakte Leica M-objektivene på et Sony-kamera. Fotodiox er ikke den første (Techart laget for eksempel denne), men jeg elsker å dra med gammelt og solid håndverk inn i en ny digital tidsalder.

Nytt leketøy og økt konkurranse

På Instagram, hvor du for øvrig kan finne oss under @diginordic, kom jeg også over en ny spennende konkurrent til DJI Osmo, nemlig Flowmotion ONE. Det er et slags bærbart stativ for smarttelefon, og det har en stabilisator som gjør at du får flotte og rolige eksponeringer uten vibrasjoner selv om du beveger deg. 

Flowmotion har fått intet mindre enn 10 millioner kroner i støtte gjennom plattformen Kickstarter, så jeg er ikke den eneste som er oppspilt.

Inntil videre ligner Flowmotion ONE veldig på den første versjonen av Osmo og har – uten introduksjonstilbud – stort sett samme pris, men jeg er sikker på at konkurransen vil være bra for utviklingen på akkurat det området.

Man skal alltid runde av med litt perspektivering, og det tar jeg helt bokstavelig: Niaz Uddin, som er fotograf og filmskaper, har et helt annerledes og svært spennende perspektiv på verden, og jeg kan rett og slett ikke motstå de nærmest overnaturlige fugleperspektivslandskapsbildene hans.

© Niaz Uddin

Kanskje du er interessert i...