80% mener de er fremragende fotografer

80% mener bildene deres er gode eller fremragende

Canon USA undersøkte nylig trender blandt forbrukerne. Og det er ingenting galt med selvtilliten bak kameraet.

20. juni 2016

Hele 80% av de spurte mener evnene bak kameraet er gode eller fremragende, i en undersøkelse Canon USA nylig har gjennomført.

Hvis folk generelt tenker slik, så kan det kanskje være en del av forklaringen på hvorfor folk ofte undervurderer profesjonelle fotografer.

62% mener også at de er blitt bedre på å ta bilder de siste 2-5 årene. Heldigvis, kan det være fristende å si.

Familie og kjæledyr er populære

24% tar mer enn 300 bilder i måneden. 32% sier de bruker bildene i minnebøker eller fotoalbum, mens 25% bruker bilder for å dekorere hjemmet.

Flere tar bilder av kjæledyrene sine (59%) enn selfies (57%), og 64% forteller at flesteparten av bildene deres er av familie og spesielle anledninger.

80% forteller, ikke overraskende, at de tar bilder av høytider som jul og ferier, mens bare 16% innrømmer at de tar bilder på treningssentret.

Mat slår alt

Med mer enn 194 millioner bilder med #food på Instagram, kommer det neppe som noen overraskelse når 55% sier de tar bilder av mat for å vise retter og oppskrifter i sosiale medier.

27% innrømmer også at de deler bilder av mat for å skryte til venner og familie.

Dekandente isdesserter topper med 51% listen for matfotografering, tett fulgt av pasta og pizza.

Ellers er video, ikke overraskende, på frammarsj. Snaut hver femte lager videoklipp til sosiale medier, og 50% har tatt "velfies" (video-selfies), som de deler på sosiale medier som f.eks. Snapchat.

Canon 2016 Photography Trends Study er udført online i USA i april 2016.

Kanskje du er interessert i...