FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Eksklusivt - de beste bildene fra OL i Rio

For tredje gang har VG-fotograf Bjørn Steinar Delebekk foreviget sommer-OL. Vi har snakket med ham om hvordan karriereren hans har ført ham helt til Rio.

22. august 2016

I det nyeste nummeret av Digital FOTO, som kommer ut på onsdag, har vi et intervju med den hedrede sportsfotografen Bjørn Steinar Delebekk fra VG.

Han har nettopp kommet hjem fra sitt tredje sommer-OL, og har helt eksklusivt delt noen av sine beste bilder og historier fra sommerlekene i Rio de Janiero med oss.

Veien til Rio har vært lang for Bjørn Steinar Delebekk, som har fotografert siden han var 14 år gammel.

Den gangen lyttet han til politiradioen i hjembyen Sarpsborg og jaktet drama med kameraet sitt. Det kombinerte han snart med sin heftige lidenskap for sport, og spesielt fotball, noe som ga ham jobben å fotografere fotball for lokalavisa, der moren hans jobbet som korrekturleser.

Fotograferer kun sport

“Jeg har alltid elsket sport – spesielt fotball, og jeg elsker all den action man finner i sport. Selv var jeg ikke noe stort fotballtalent, men da kunne jeg jo bli god på å fotografere det i stedet", forklarer han.

I 1991 fikk Bjørn Delebekk jobb i Norges nest største avis, VG. Det var drømmejobben, for han fotograferer utelukkende sport, og det har ført ham til nesten alle verdens store sportsbegivenheter.

Årets OL i Rio de Janeiro er tredje sommer-OL i løpet av en snart 35 år lang karriere, og som alltid sitter han klar for å fange dramaet.

Her får du noen av Delebekks helferske blinkskudd fra OL i Rio.

Norsk bryter-bronse:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Stig Andrè Berge tok bronsemedalje i Rio de Janeiro. Her er et bilde fra åttendedelsfinalen, som han vant klart over hviterussiske Soslov Daurov. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Skuffede håndballkvinner:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Vi fikk ikke gullmedalje i kvinnehåndball som mange mente Norge var storfavoritter til. I semifinalen tapte håndballjentene med ett mål mot Russland. Her er Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen på gråten, mens det russiske laget jubler i bakgrunnen. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Usain Bolt triumferte:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Usain Bolt tok sin tredje gullmedalje av tre mulige i mennenes 4x100 meter stafett. Her har Bjørn fanget øyeblikket der Bolt overtar stafettpinnen fra lagkamerat Nickel Ashmeade, og legenden begynner på sin siste olympiske reise. 100 meter senere er gullet i boks. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Ny, spennende sportsgren:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

“Kjempene fra Stillehavet”, kaller Bjørn Steinar Delebekk dette bildet. Diss lekene var de første der han fotograferte sjumannsrugby. Her vant Fiji 40-12 over Brasil. På bildet er Fijis Jasa Veremalua på vei mot målet, mens de brasilianske spillerne kommer halsende etter. Bjørn legger til at han alltid synes det er spennende å se nye idrettsgrener få plass i OL. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Tunge løft:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Her er Andres Caicedo Piedrahita fra Colombia godt på vei mot sin seier i B-gruppen for vektløfting i 77-kilosklassen. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Få resten av historien om Bjørn i nummer 13/2016, det kommer ut denne uken. Her kan du blant annet lese om hans fryktinngytende møte med Mike Tyson og finne ut av hva Bjørn Delebekk gjør når det helst bare skal ta minutter fra bildene er tatt til de er redigert, sendt til redaksjonen og satt på forsiden av Norges nest største avis.

Som abonnent kan du laste ned artikkelen gratis via linken øverst på siden.

Kanskje du er interessert i...