Ny vei til perfekte actionbilder

Det er langt lettere å fange det helt riktige øyeblikket, når du tar opp film og klipper ut et bilde fra opptaket. Kameraet tar opp til 60 bilder i sekundet, og filmer du i 4K kan du skrive ut plakater.

9. november 2013

Har du prøvd deg på actionfotografering, vet du at det krever uendelig mange bilder for å komme hjem med drømmemotivet av f.eks. en rallybil i lufta eller det perfekte skuddet på mål.

Uansett om man stiller kameraet på det maksimale antallet bilder i sekundet og har valgt følgefokus, møter man på at fokus enten var feil eller at det rette øyeblikket var like før eller etter at man tok bildet. I tillegg kan ikke kameraet bare fyre løs i det uendelige, så man kan ikke bare holde utløserknappen nede i f.eks. en hel fotballkamp. Det interne minnet blir raskt fullt, og mens bildene overføres til kortet, kan ikke kameraet knipse særlig raskt. Alt dette slipper man unna ved å filme med digitalkameraet. Fordelen er at du kan ta opp langt flere bilder i sekundet. De nyeste kameraene, som f.eks. actionkameraet GoPro Hero 3 og det profesjonelle speilreflekskameraet Canon EOS-1D C, kan filme i 4K, men vi forventer at det snart dukker opp i flere speilreflekskameraer. 4K er nemlig neste generasjons standard til tv-en. Samtidig er 4K en gave til fotofolket, siden oppløsningen er det firedobbelte av Full HD, og hvert eneste bilde i filmen er derfor stort nok til utskrifter i full plakatstørrelse.

Kanskje du er interessert i...