Få med bedre bilder hjem fra ferien

Få med deg de beste feriebilldene hjem

Har du opplevd å komme hjem fra ferie, for så bare å konstatere at du ikke fikk så gode feriebilder som du håpte på? Et godt tips er noe så enkelt som planlegging.

20. juni 2016

Kofferten er pakket, passet er funnet fram, og flybillettene er kanskje allerede i hånden. Men har du bestemt deg for hva du vil fotografere på ferien din?

Med tilfeldig knipsing kan du få enkelte gode resultater, men hvis du allerede ved avreisen er bevisst på hva du vil ta bilder av, så er du godt på vei mot suksess.

Google Maps kan mer enn bare å vise deg veien. Du kan bruke funksjonen Street View for å få inspirasion til gatebilder. Slå opp det stedet du vil besøke du vil besøke, da kan allerede her få et liten titt på mulighetene.

Reseach deg til bedre resultater

Sjekk den lokale turistinformasjonen, og undersøk om det er noen større begivenheter på stedet i perioden du reiser. Lokale festligheter kan fort være spekkede med gode motiver.

På samme sted kan de som oftest også formidle kontakt med dyktige, lokale fotografer som tilbyr guidede turer i området. Deres gode lokalkunnskap er en stor hjelp, for de vet nøyaktig hvor man skal dra - og når.

Søk også på nettet. Sider som 500px.com og boredpanda.com er fulle av kreative bilder fra hele verden – en god inspirasjonskilde.

Som abonnent kan du laste ned artikkelen "Forrykende Feriebilde" over. Der får du får gode råd til planlegging og glimrende fototriks for ferien.

Kanskje du er interessert i...