Smarttelefon slår kompaktkamera

DxO tester nå også bildekvaliteten på smarttelefoner. Det er fortsatt et lite stykke opp til de beste kompaktkameraene, men én stor overraskelse er det allikevel.

10. oktober 2012

Det franske firmaet DxO har i lengre tid analysert bildesensorer og gitt dem karakterer for bildekvalitet. Nå er turen kommet til også å sjekke smarttelefoner med DxOMark Mobile. Den første testen er gjort av Nokia 808 Pureview, som går for å inneha den høyeste bildekvaliteten blant mobiltelefoner, med sin oppløsning på hele 41,0 megapiksler.

Konklusjonen er at bildekvaliteten riktignok er høyere enn et eldre kompaktkamera av det gode slaget, som f.eks. Canon PowerShot G9, men på den annen side kan ikke Nokia 808 helt måle seg med et moderne kamera som Canon PowerShot S100. De tre modellene fikk karaktene 77, 81 og 88.

Men når det gjelder video, gjør de nye smarttelefonene rent bord. Her har DxO testet Samsung Galazy SIII, som med karakteren 71 er et godt stykke over Canon PowerShot S100, som må nøye seg med 66. Du kan lese mer om DxOMark Mobile her.

Kanskje du er interessert i...