Fra åpningen av utstillingen "I skyggen av terror"
Fra åpningen av utstillingen "I skyggen av terror"

Fram til og med 18. februar 2018 år viser Trondheim Kunstmuseum " I skyggen av terror"

© FOTO: Christina Undrum Andersen / TKM

Ukens innspill: Dette bør du oppleve i desember

Desember bugner av spennende fotoutstillinger og opplevelser - blant annet i både Oslo, Bergen og Trondheim! Her kan du se hva vi anbefaler.

28. november 2017 av Louise Hagemann

Våre anbefalinger

I ukens innspill kan du lese om hvilke produkter, utstillinger, prosjekter og annet i fotoverdenen som har fanget oppmerksomheten til redaksjonen i det siste.

Denne uken har redaktør Frode Stie ordet.

Desember er rett rundt hjørnet, og for meg er den ekstra hyggelige måneden en perfekt tid for å pakke seg godt inn, eventuelt ta sin kjære i hånda og gå ut og hente ny inspirasjon.

Og det er – heldigvis – mye bra på plakaten i desember. Her får du et utvalg:

Dette bør du se i desember nær Oslo

Henie Onstad Kunstsenter viser nå den første europeiske retrospektive utstillingen til den anerkjente, amerikanske fotokunstneren Catherine Opie.

-Vi er stolte over å være den første kunstinstitusjonen i Europa som gjør den Los Angeles-baserte fotografen Opie tilgjengelig for publikum i en stor retrospektiv utstilling. 

Hun er en av vår tids fremste fotografer og publikum kan se frem til et helt spesielt møte med fotografiet, sier Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter.

Jeg gleder meg til å se denne!

Det kan også fort bli like interessant å svinge innom Nobels Fredssenter for utstillingen Shifting Boundaries. Tolv europeiske fotografer er blitt valgt ut til å arbeide med det samme temaet. 

Resultatet er blitt en fotoutstilling som viser hvordan grenser utfordres i et Europa i endring. Utstillingen har vært på turné i Europa og er nå i Norge fram til 28.januar.

Den danske fotografen Marie Hald har portrettert jenter med spiseforstyrrelser i et bofellesskap i Polen.

© Marie Hald

Dette bør du se i desember i Bergen

Hordaland Kunstsenter har utstillingen After the Exhibiton frem til 21. januar.

Andrew Amorim, Sif Ankergård, Annika Eriksson, Bjørn Mortensen og Mårten Spångberg stiller ut.

Dette bør du se i desember i Trondheim

Fram til og med 18. februar neste år viser Trondheim Kunstmuseum "I skyggen av terror" av Hans-Peter Feldmann og Håkon Bleken. Verket består av 151 førstesideoppslag på aviser verden over dagen terrorangrepet mot World Trade Center i 2001.

Hold deg oppdatert på hva som skjer i fotoverdenen. Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...