Fotografer krever kamerakryptering

Fotografer krever kamerakryptering

Over 150 fotografer og filmfolk har henvendt seg til de største kameraprodusentene, med ønske om å få kryptering av innholdet på kameraene.

I dag har både datamaskiner og smartelefoner personlige koder som sikrer innholdet hvis uhellet skulle være ute og utstyret falle i feil hender.

Kameraer kan på alle måter inneholde dypt personsensitive opplysninger eller oplysninger som kan sette livet til andre mennesker i fare, men pr. nå er det ingen av de store kameraprodusentene som tilbyr kryptering av innholdet, som dermed er tilgjengelig for alle som har fått tak i utstyret.

Bred støtte

Men det har en gruppe på over 150 fotografer, dokumentarskapere og filmfolk nå bestemt seg for å gjøre noe med.

Samtlige har skrevet under på et likt brev, som er sendt til Canon, Nikon, Sony, Fujifilm og Olympus, med en oppfordring om å innføre kryptering i produktene sine.

Fotografene gjør også produsentene oppmerksomme på at det kan ligge en konkurransefordel for den eller de produsentene som tilbyr innholdskryptering først.

Nikon var raskt ute med en kommentar til brevet, med et løfte om at selskapet alltid prøver å leve opp til forventningene kundene har om et brukervennlig produkt fra Nikon.

Du kan se brevet til produsentene her.

Kanskje du er interessert i...