Fujifilm FinePix HS30EXR

Fujifilm tyvstarter fotomessen i Las Vegas

Den store fotomessen [email protected] åpner dørene om en snau uke, og vi sørger selvfølgelig for å følge alle de store lanseringene tett i den kommende tiden. Og allerede i dag er den første store presentasjonen klar. Fujifilm har nemlig lansert hele 19 nye kameraer – deriblant flere med en nyutviklet bildebrikke som gir mindre støy.

5. januar 2012

Den 10. januar åpner fotomessen [email protected] i Las Vegas, og det betyr massevis av kameranyheter. Her på digital-foto.no kan du de neste dagene følge strømmen av nyheter tett. Fujifilm har i hvert fall masse nytt å vise frem på sin stand. De har nemlig løftet på sløret for ikke mindre enn 19 nye kompaktkameraer. Flere av modellene henvender seg til entusiaster og har cmos-sensorer og muligheter for å fotografere i raw. Det gjelder f.eks. det nye FinePix HS30EXR, som har 30x optisk zoom og 16,0 megapiksler. Kameraet har også fått en detaljert elektronisk søker med hele 920 000 punkter. Sensoren er en nyutviklet bakbelyst cmos, som ifølge Fujifilm skal gi 30 prosent mindre støy enn tidligere, takket være en ny utforming av de enkelte fotodiodene.

Fujifilm FinePix F770EXR

Samme sensor brukes blant annet også i det nye FinePix F770EXR, som er et lommekamera med 20x optisk zoom, som tilsvarer 25-500 mm. Det har innebygd gps, så koordinatene skrives inn i bildenes exif-data, og i likhet med HS30EXR kan kameraet ta bilder i raw-format, og man kan bruke fullt manuelt program.

Fujifilm FinePix XP150

Blant nyhetene er det også tre hardføre modeller som kan være med under vann, og tåler både kulde og slag. FinePix XP150 har 14,0 megapiksler og 5x optisk zoom, som tilsvarer 28-140 mm. Det kan være med ned på ti meters dybde, tåler ti graders kulde og er beskyttet mot fukt og sand. Det har også innebygd gps.

Fujifilm FinePix Z1000EXR

Det er mye som tyder på at vi kommer til å se mange nye kameraer med Wi-Fi. Samsung har nylig lansert en modell, og Fujifilm holder ikke tilbake. FinePix Z1000EXR kan nemlig koble seg på et trådløst nettverk, og man kan sende bilder til iPhone, iPad eller Android-enheter. Bildebrikken i det tynne kameraet er den samme som i HS30EXR og F770EXR.

Kanskje du er interessert i...