Nytenkning i høysetet

Flere produsenter brøt med konvensjonene på årets store fotomesse i Las Vegas

13. januar 2012

De mest oppsiktsvekkende nyhetene på den store fotomessen [email protected] var uten tvil det nye systemkameraet X-Pro1 fra Fujifilm samt Canon PowerShot G1 X. Fujifilm viste nytenkning med sin helt nye sensor. Her er pikslene arrangert i et nytt mønster, så det spesielle anti-alias-filteret kan droppes, noe som burde gi knivskarpe bilder.

Canon brukte [email protected] til å lansere sitt eget svar på den store bølgen av systemkameraer. G1 X har stor sensor – faktisk større enn på et Micro Four Thirds - men i stedet for utskiftbar optikk er zoomobjektivet fastmontert. Det gjør kameraet kompakt, men sørger allikevel for høy bildekvalitet.

Nikon benyttet anledningen til å vise frem sitt nye flaggskip D4, der det mest usedvanlige er den innebygde serveren. Med en trådløs sender kan man nemlig fjernstyre kameraet direkte fra en iPhone eller iPad uten bruk av internett eller trådløst nettverk. Spennende.

Mange produsenter kom med en rekke nye kompaktkameraer, og det mest overaskende var Polaroids nyhet. SC1630 har nemlig operativsystemet Android innebygd, så det fungerer mer som en smartphone enn et kompaktkamera. Baksiden ligner da også helt på en mobil med sin store berøringsfølsomme skjerm, og via det innebygde trådløse nettverket kan man lynraskt dele bildene sine til sosiale medier. Kameraet har en oppløsning på 16,0 megapiksler og 3x optisk zoom.

Kanskje du er interessert i...