Verdens største fotomesse viser veien fremover

Photokina 2012 er i gang, og DIGITAL FOTO var på plass da messen åpnet tirsdag. Les om tendensene, og se bildene våre fra åpningsdagen.

19. september 2012

Verdens største fotomesse er endelig i gang, og i løpet av de seks dagene messen varer, forventer arrangørene over 180 000 besøkende. De kan bevege seg rundt i ni store haller, der over 1200 utstillere viser frem produktene sine. DIGITAL FOTO var på plass i Köln i Tyskland da messen åpnet.

Blant de helt store tendensene på årets messe, er wi-fi, slik at man kan overføre bilder trådløst fra kameraet til skrivere, mobiltelefoner eller online-tjenester. I tillegg kommer det fremover billigere full-frame-kameraer enn vi har vært vant til. Som du har kunnet se her på hjemmesiden vår, er både Canon, Nikon og Sony ute med nye full-frame-kameraer.

Blir speilrefleksutstyret for tungt å bære med seg, er det også gode nyheter. Flere produsenter er nemlig på vei med nye kompakte modeller med forholdsvis store sensorer, manuelle innstillinger og f.eks. muligheter for å ta bilder i raw. Under kan du se bilder fra åpningsdagen.

Kanskje du er interessert i...