Bli med på årets fotoreise

I august har du muligheten til å være med DIGITAL FOTO til bjørneland og sikre deg en fotoopplevelse for livet. Guide på turen er blant annet den prisvinnende fotografen Staffan Widstrand.

12. april 2012

Leserreisene våre er populære, og vi har tidligere vært i Sirdal, Kenya og to ganger i Grønland med våre entusiastiske lesere, og nå er turen kommet til det sentrale Finland. like ved grensen til Russland. Her finner man nemlig et av verdens beste steder når det gjelder fotografering av brunbjørner, ulver, jerver og mange andre spennende dyr.

Som guide på reisen, som foregår mellom den 4. og 11. august, er en av verdens beste naturfotografer. Svenske Staffan Widstrand er nemlig med på hele turen, der han vil instruere deg underveis og komme med konstruktiv kritikk av bildene dine. I tillegg er DIGITAL FOTOs sjefredaktør, Klaus Nygaard, også med på turen, så det blir gode muligheter for å lære nye kameratriks, bli en bedre fotograf, og få noen helt fantastiske opplevelser i den finske naturen.

Dag 1 Fotografene Staffan Widstrand og Lassi Rautiainen bringer deltagerne til hytten. Når vi kommer frem, reiser vi rett ut til fotoskjulene for å tilbringe kvelden sammen med bjørner, ulver og jerver, som er mest aktive i kvelds- og nattetimene.

Dag 2-5 Vi sitter i skjulene med utstyret vårt om kvelden og natten for å fotografere de fantastiske dyrene. Når vi kommer tilbake til hytta, får vi en stor, finsk frokost, kanskje en tur i saunaen og evt. en svømmetur i den herlige sjøen like ved hytta, før vi skal sove. Om kvelden er det middag, før vi igjen reiser ut i skogen for å fotografere fra skjulene.

Dag 6 Vi besøker Martinselkosen Eräeskus, som er en viltstasjon dypt inne i de finske skogene. Her får vi forhåpentlig muligheten til å fotografere en bjørnemor med unger fra de profesjonelle fotoskjulene i området.

Dag 7 Vi spiser frokost på viltstasjonen og drar tilbake til vår egen hytte, hvor vi ankommer til lunsj. Dagen brukes til etterkritikk, tips til bildebehandling og annen fotohygge. Om kvelden drar vi for siste gang ut til skjulene for å få enda flere premiebilder i boks.

Dag 8 Hjemreise. Alle blir kjørt til Kajaani flyplass, og derfra flyr vi hjem med hodet og minnekortene fulle av uforglemmelige minner.

Det er bare 12 plasser på denne enestående leserreisen, så det gjelder å være rask. Du kan melde deg på eller få flere opplysninger ved å skrive til [email protected], som arrangerer turen.

Kanskje du er interessert i...