Bhutansk gutt i munkedrakt

Sisse fikk øye på denne unge munkeaspiranten i et tempel i Bhutan. Med en lukkertid på 1/10 sekund er det bare gutten som er skarp, mens bakgrunnen ble uskarp. 

© Sisse Brimberg

National Geographic-fotografens mest magiske Bhutan-bilder

Hvordan skal du gå fram når du fotograferer mennesker i et fremmed land? National Geographic-fotografwn Sisse Brimberg deler bildene sine fra det lille kongedømmet Bhutan og gir oss tips.

7. februar 2018 av Sarah Marie Winter

Tilbagetrukne templer, trehus med vakre utskjæringer og frodige daler.

Det lille buddhistiske kongedømmet Bhutan byr på utallige fotomuligheter for den eventyrlystne naturfotografen, men man finner også mange spennende motiver innen portrett- og gatefotografering.

Det kan fotografen Sisse Brimberg nikke gjenkjennende til. Gjennom mer enn 40 år som fotograf for National Geographic Magazine har hun vært i Bhutan flere ganger.

De mest minneverdige opplevelsene er de som har tatt henne helt innpå menneskene og gitt henne et innblikk i verdenen deres.

Bhutansk munk med iphone

Den røde munkedrakten i hjørnet av bildet på telefonen avslører at munken hadde snudd kameraet mot seg selv - kanskje for å ta en selfie.

© Sisse Brimberg

Nye perspektiver i Bhutan

Et av yndlingsbildene til Sisse fra hennes siste tur er fra et tempel hvor hun blev møtt av et uventet syn da hun tittet ut av et vindu fra øverste etasje. Rett nedenfor satt det nemlig en munk med en iPhone.

“Han hadde kamera-appen åpen, og man kunne se at han hadde kameraet vendt mot seg selv. Det kan godt hende at han nettopp hadde tatt en selfie”, forteller Sisse begeistret.

I Bhutan kan munkene godt ha personlige eiendeler, også teknologisk utstyr. Denne motsetningen mellom nytt og tradisjonelt skaper mange uventede scenarier som gir finurlige og uvanlige bilder.

“Det er aldrig lett å ta originale bilder med nye perspektiver, men mulighetene er mye bedre i Bhutan enn andre steder”, sier Sisse.

Bhutansk mor med barn

Dette bildet er tatt på et lokalt marked. Det er et av Sisses yndlingsbilder fordi det forteller noe om det å få en lillesøster eller lillebror man plutselig må dele oppmerksomheten med - og om hvor utmattende det er å være mor.

© Sisse Brimberg

Intuitiv fotostil

Når Sisse fotograferer de lokale, skjer det ofte på intuisjon, og mange av bildene hennes er tatt fra brystet, fordi hun ikke rekker å sette kameraet mot øyet hvis hun også skal rekke å fange akkurat det øyeblikket hun har sett seg ut.

Derfor sitter også kamerainnstillingene også fastbrent i bakhodet, og da trenger hun ikke å stoppe og tenke på dem.

"Som regel bruker jeg et 24-70 mm-objektiv for gatefotografering, og så må jeg bare huske å stille brennvidden til 24 mm – da vet jeg nøyaktig hva kameraet ser", forteller hun.

Bhutanske menn i barbersalong
Sisse fikk lov å stille seg bakerst i den travle barbersalongen, hvor hun raskt gikk i ett med omgivelsene, og mennene glemte at hun var der. Det ga noen interessante resultater.
© Sisse Brimberg

Kanskje du er interessert i...