Flott bilde av et hus fra Google Photos

I Arequipa, Peru har Google fanget dette bildet til Google Photos

© Google

10 fotografiske blinkskudd fra Google Street View

Britiske Jacqui Kenny lider av agorafobi, så selv om hun drømmer om å se hele verden må hun nøye seg med å studere den på datamaskinen hjemme i stuen.

30. juni 2017

Hvis du ser på engelske Jacqui Kennys Instagram-profil, vil du kanskje tro at hun har reist verden rundt opp til flere ganger. 

Men det er ikke tilfelle. For Jacqui lider av agorafobi - frykten for åpne plasser og for å gå ut - så hun ser verden via Google Street View.

På Instagram under navnet Agoraphobic Traveller viser hun frem bilder fra de stedene hun har "besøkt" fra datamaskinen hjemme i stuen. 

Jakter sterke visuelle elementer på Google Street View

Jacqui bruker mye tid på å velge de helt rette bildene. Det er f.eks. viktig at lyset er bra, og at bildet forteller en historie eller formidler en følelse. Hun redigerer kun litt, men beskjærer ofte for å få komposisjonen i boks. 

Mange av bildene finner hun i øde områder, f.eks. i ørken- og gruveområder i USA, Sør-Amerika og Asia. 

"Disse områdene gir meg de visuelle elementene jeg leter etter i et bilde: masser av negativt rom; støv i luften, som hjelper til å gi følelsen av en annen verden; spennende farger og interessant arkitektur og mennesker. For meg gir bildene en følelse av isolasjon kombinert med håp, farge og overraskelse," forteller hun til National Geographic. 

Instagram-projektet har gitt Kenny større mot til å bevege seg utenfor døren, og hun har allerede vært på flere reiser. Men som hun sier  føles selv en kort reise ofte som å bestige Mount Everest. 

Du kan følge #AgoraphobicTraveller Instagram.  

Her kan du se 10 av våre favoritter fra prosjektet hennes:

Kanskje du er interessert i...