Tim Laman / Wildlife Photographer of the Year

Årets beste bilder

2016 var et forrykende fotoår, hvor fotografer over hele verden gikk langt for å sikre seg de mest fantastiske blinkskuddene.

20. desember 2016

2016 bød på en lang rekke fotokonkurranser, der fotografer innen stort sett alle sjangre har hatt muligheten til å kjempe seg imellom om æren av å være den beste i verden. Gjennom året har vi videreformidlet de fantastiske bildene deres, og her får du noen av de mest markante og beste bildene fra 2016.

Beste dyrebilde

Naturfotografen Tim Laman vant hovedprisen i British Natural History Museums konkurranse Wildlife Photographer of the Year 2016, med bildet sitt av den sultne orangutangen som må 30 meter opp til taket av regnskogen for å finne mat.

Tim Laman hadde satt GoPro-kameraer i toppen av trærne, for han ville vise orangutangens vei til toppen, sett ovenfra.

Les historien, og se bildene: Galleri: Wildlife Photographer of the Year 2016

> Les også: AOP Awards hedrer de beste reklamebildene

Beste gatebilde

Den amerikanske fotograf Robert Burroughs har fotografert politikollegaene sine mens de knipser løs med kameraet under en arrestasjon på gaten i San Diego, California. Bildet ble kåret til beste enkeltbilde i konkurransen LensCulture StreetPhotography Awards 2016.

> Les også: Verdens råeste - og vakreste - actionbilder

Beste dronebilde

Michael Rasmussen vandt førsteprisen i kategorien natur

Den danske dronefotografen Michael Bernholdt Rasmussen vant førstepremien i Dronestagrams kåring av de beste dronebildene i 2016 i kategorien Natur.

Michael hadde tatt med sin Phantom 3-drone til den nærliggende skogen på Sjælland og klarte å ta dette flotte bildet.

Les artikkelen vår om konkurransen her.

> Les også: Se verdens beste værbilder

Beste naturbilde

Vinner av konkurransen British Wildlife Photography Awards ble George Stoyle med bildet av en brannmann som har med en haug av småfisk på farten.

Les mere om konkurransen her.

> Les også: Verdens beste hundebilder

Beste panoramabilde

Alex Noriega vinder af Epsons panoramakonkurrence.

Elektronikk-giganten Epson arrangerte sin egen konkurranse, der de kåret verdens beste panoramabilde i en rekke kategorier.

Hovedvinneren ble amerikanske Alex Noriega med sitt enestående snølandskap, der trærne står som forfryste nisser – tause – ventende – midt i den dystre snøen.

> Les også: Verdens beste makrobilder er kåret

Kanskje du er interessert i...