Skjalg Bøhmer Vold, nominert og anerkjent i Open / Culture
Skjalg Bøhmer Vold, nominert og anerkjent i Open / Culture

Bildet ble tatt backstage under NM i bikinifitness. Sammen med konkurrentene ventet fjorårets junior-verdensmester på å gå på scenen, forteller Vold.

© Skjalg Bøhmer Vold, nominert og anerkjent i Open / Culture

Finalistene i Sony World Photography Awards er klare

Dommerne har vært igjennom en lang utvelgelsesprosess for årets World Photography Awards, for hele 227 000 bilder ble sendt inn til den verdensomspennende konkurransen. Fotografer fra 183 nasjoner deltar.

28. februar 2017 av Niklas Majgaard

World Photography Awards er blitt arrangert hvert år siden 2008, og er både Norge og resten av Skandinavia godt representert.

Konkurransen er inndelt i flere kategorier, og det er f.eks. en konkurranse for unge, en for profesjonelle og kategorien Open, der alle kan delta.

Den første kategorien som blir avgjort, er Open. Det skjer 28. mars, mens vinnerne av de andre kategoriene blir utropt 20. april. 

Finalistene kjemper om store pengepremier, og ikke minst en haug av fotoutstyr fra Sony.

De norske finalistene

I Open-kategorien er Skjalg Bøhmer Vold i nominert og anerkjent for Culture, Bernt Østhus og Øyvind Pedersen i Wildlife og Alok Saraf i kategorien Travel.

Som nominerte fotografer i konkurransen vil bildene til Vold, Pedersen, Saraf og Østhus bli vist frem sammen med øvrige nominerte bilder og vinnerbilder på Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition i London fra 21. april til 7. mai. Alle de nominerte bildene vil i tillegg bli vist frem til et globalt publikum, ettersom de blir publisert på nettsiden til World Photography Organisation.

Øyvind Pedersen - nominert og anerkjent Open / Wildlife
Øyvind Pedersen - nominert og anerkjent Open / Wildlife

Tusenvis av lomvier på vingene. Tatt på Hornøya i Vardø kommune i april, 2016.

© Øyvind Pedersen - nominert og anerkjent i kategorien Open / Wildlife
Øyvind Pedersen - Tusenvis av lomvier på vingene. Tatt på Hornøya i Vardø kommune i april, 2016.


Alok Saraf, nominert og anerkjent i Open / Travel
Alok Saraf, nominert og anerkjent i Open / Travel

"Jeg sto og tok bilder i noen time foran den magiske fontenen i barcelona. Det ble tatt i august i 2016. For meg ser det mer ut som et vulkansk utbrudd."

© Alok Saraf, nominert og anerkjent i Open / Travel

Alok Saraf - "Jeg sto og tok bilder i noen time foran den magiske fontenen i barcelona. Det ble tatt i august i 2016. For meg ser det mer ut som et vulkansk utbrudd."

Bernt Østhus, nominert og anerkjent i Open / Wildlife
Bernt Østhus, nominert og anerkjent i Open / Wildlife

Hjort i morgentåken. Den stigende solen lyser opp bakgrunnen bak dyret og lager en skyggeramme rundt det. Bildet er tatt på Hitra.

© Bernt Østhus, nominert og anerkjent i Open / Wildlife

Bernt Østhus - Hjort i morgentåken. Den stigende solen lyser opp bakgrunnen bak dyret og lager en skyggeramme rundt det. Bildet er tatt på Hitra.

Kanskje du er interessert i...