Selfie under Oscar-utdelingen 2014

Bildet av kjendisene fra Oscar-utdelingen i 2014 er blitt delt mer enn tre millioner ganger på Twitter.

Flashback: Selfie slo alle rekorder

Denne selfien fikk Twitter til å "gå ned" i hele 20 minutter i 2014. Bildet kom på Time Magazines liste over 100 mest betydningsfulle bildene gjennom tidene - her kan du lese historien bak det.

15. mai 2018

Opp gjennom tidene har Oscar-utdelingen skapt mange minneverdige øyeblikk. 

Mange husker for eksempel den italienske regissøren Roberto Benigni, som klatret over seteradene i glede, eller Halle Berrys sterke tale da hun ble den første afroamerikanske kvinnen til å vinne prisen for “Beste kvinnelige skuespiller”.

Også i 2014 fikk vi et minneverdig øye­blikk. Men det var et litt annet øyeblikk enn de klassiske lange talene og gledesutbruddene. Til gjengjeld ble det et som virkelig var et uttrykk for nye digitale tider.

Midt under utdelingen av statuettene kunne vi nemlig oppleve verten Ellen DeGeneres gå ned blant publikum og samle en rekke svært kjente skuespillere til en spektakulær fellesselfie.

Fra venstre på bakerste rekke ser vi Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong’o og Angelina Jolie kjempe om plassen, mens det forrest fra venstre er Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Ellen DeGeneres, Bradley Cooper som holder telefonen, og Peter Nyong’o Jr som presset hodene sammen for å bli foreviget.

Les også: Slik tar du den beste selfien

Millioner av retweets

Bildet er ikke så spektakulært i seg selv, bortsett fra de mange kjendisene som gjorde bildet så enestående og fikk Time Magazine til å sette det på listen over de 100 viktigste bildene gjennom tidene. Det var det som skjedde etterpå.

Ellen DeGeneres la nemlig ut bildet på det sosiale mediet Twitter, og deretter gikk internett helt amok. I løpet av en halvtime var bildet blitt delt 779 295 ganger. Dette var ny rekord og fikk Twitter til å gå ned i 20 minutter. Da TV-sendingen sluttet, var tallet over to millioner, og i dag er dette bildet blitt retweetet over 3,4 millioner ganger.

Samtidig var bildet god reklame for Samsung, for en av telefonene deres var blitt brukt til å ta bildet. Om det var planlagt, er uvisst, men selskapet har erkjent at reklameverdien på dette bildet kan være oppe på rundt en milliard dollar.

Du kan se Time Magazines liste "The Most Influential Images of All Time" her.

> Her har vi samlet bilder fra hele verden i flotte gallerier, hvor du kan bli inspirert og fascinert av arbeidet til andre fotografer.

Kanskje du er interessert i...