Fantastisk bilde av vanvittig lyn

Fotograf Jens Karsten Jørgensen var ute i rett tid da han foreviget et lyn som skar seg gjennom himnmelen.

13. november 2015

Fotograf Jens Karsten Jørgensen er fascinert av lyn og av foto, så derfor var det ikke så merkelig at han var klar med kameraet under et uvær en tidlig morgen i oktober 2014.

Noen dager i forveien hadde flere hundre flerret over himmelen, men Jens Karsten Jørgensen hadde ikke hatt hellet med seg og fått noen blinkskudd. Det fikk han til gengjeld denne fredagsmorgenen.

“Jeg klarte ikke sove, og etter å ha sett været utenfor og sjekket værvarslet, bestemte jeg meg for å kjøre avsted,” forteller Jens Karsten Jørgensen, som ventet to timer i bilen før det enorme lynet åpenbarte seg.

På bildet skjærer det store lynet gjennom himmelen, mens en liten natteopplyst by skimtes nederst i bildet med et minilyn over seg.

“Jeg ble helt høy av opplevelsen. Jeg synes det er fantastisk fascinerende å fotografere naturens krefter, spesielt været. Man kan få med seg helt fenomenale bilder hjem, hvis man er tålmodig og oppsøkende,” sier Jens Karsten Jørgensen, som fotograferer med et Nikon D4s og et objektiv på 24-70 mm.

I Digital FOTO 17/15 har vi et intervju med en amerikansk stormjeger som bruker halve året på å oppsøke enorme tornadoer og vilt tordenvær. Les om den gangen bilen hans begynte å vugge fra side til side og om den største supercellen han noensinne har sett.

Kanskje du er interessert i...