Fascinert av det forlatte


Fascinert av det forlatte

De to eventyrerne Morten Kirckhoff og Jan Elhøj oppsøker forlatte steder over hele kloden med kameraene sine. De har vært i 30 land og sett over 1000 steder. Bli med, hvis du tør.

9. mai 2016

To fotoeventyrere utforsker forlatte sykehus og glemte akvarier langt inne i skogen. På veien må de forsere piggtråd, gjemme seg for fulle vakter med maskinpistoler og stikke av fra glupske vakthunder.

“Vi er selvfølgelig spente, men ikke akkurat redde. Det er klart at man kan føle seg litt presset, når man oppdager at vaktene, som bevokter stedet, er fulle og har maskinpistoler over skulderen", forteller Morten Kirckhoff og fortsetter:

"Det var for eksempel tilfelle, da vi kom oss inn på et nedlagt kraftverk i Albania. Her kunne vi lukte sigarettrøyken, da vaktene passerte like ved der vi lå. Vi hadde også satt opp snubletråder, så vi kunne høre hvis vaktene kom nære oss om natten. Men vi må likevel ha sovet ganske godt den natten, for da vi våknet neste morgen, var snubletrådene forsvunnet, uten at vi hadde hørt eller oppdaget noe.".

Tiltrukket av det ukjente

Han og makkeren Jan Elhøj har kjent hverandre siden de som unge gutter på slutten av 80-tallet løp rundt i København og tegnet ulovlig graffiti på byens murer.

I en årrekke har de to vennene også dyrket subkulturen, som går under navnet Urban Exploration. Det er en livsstil, hvor man utforsker byens ukjente rom og utilgjengelige steder.

Vi har intervjuet de to eventyrerne til magasinet Digital FOTO og fått noen av de mest spennende og mest nervepirrende historiene fra deres reiser rundt i verden.

Som abonnent kan du lese intervjuet her, og bli både inspirert, fascinert og kanskje også litt skremt.

Kanskje du er interessert i...