Hong Kong - Foto: Ho Fan

Hong Kong på 50-tallet sett gjennom tenårings kamera

I tenårene på 50-tallet tok Ho Fan disse fantastiske bildene i Hong Kong med sitt Rolleiflex-kamera. På den tiden var bilder noe man som regel tok i et studio, men den unge Ho Fang var fascinert av livet i byens gater, mennesker og lyset.

19. februar 2016

På 50-tallet var bilder noe man som regel tok i et studio, men tenåringen Ho Fan var fascinert av livet i byen, lyset og menneskene.

Hong Kong Foto: Ho Fan

Ho Fan ble født i Shanghai i 1931, og flyttet til Hong Kong med familien sin i ung alder. Som 13-åring fikk han sitt første kamera, et gammelt Rolleiflex, av faren sin, og han begynte fort å utforske byens markedsplasser, slumområder, gater og smug gjennom kameraet.

Han framkalte bildene i familiens badekar, og gjennom årene ble det til en lang rekke bilder, som viser byens utvikling opp gjennom 50- og 60-tallet.

Hong Kong Foto: Ho Fan

Siden dess har Ho Fan vunnet 280 priser over hele verden for bildene sine, og har i tillegg hatt en stor karriere i filmindustrien. Han har dessuten gitt ut en rekke bøker med bildene sine, blant andet Hong Kong Yesterday og The Living Theatre.

Hong Kong Foto: Ho Fan
Hong Kong Foto: Ho Fan
Ho Fan

Fan Hos bilder er gengitt her med tillatelse fra Themes+Projects, San Francisco.

Kanskje du er interessert i...