Elton John exhibition at Tate Modern with classical photographies

Nå kommer Elton Johns hemmelige fotohobby på museum

For første gang kan besøkende på Tate Modern i London få innblik i den store kunstfotosamlingen til musikeren Elton John.

15. november 2016

Elton John er nok mest kjent for sanger som f.eks. Yellow Brick Road og Candle in the Wind, men når superstjernen ikke står på scenen eller sitter foran pianoet, er han en ivrig samler av fotokunst.

Ikke minst fra den spennende perioden på begynnelsen av 1900-tallet, da kunstnerne begynte å omfavne de nye teknologiske mulighetene man fikk med fotografiet. Nå kan man se et utvalg på 200 verk fra samlingen til Elton John på Tate Modern i London, England.

Underwater Swimmer, Esztergom, Hungary, 30 June 1917. The Sir Elton John Photography Collection © Estate of André Kertész/Higher Pictures

Med på utstillingen er ikoniske verk av Man Ray, Dorothea Lange, Edward Weston og Edward Steichen. Alle verkene er originaler rett fra hånden til kunstneren.

Dorothea Lange Migrant Mother

Migrant Mother (1936). The Sir Elton John Photography Collection

Glass Tears (1932) The Sir Elton John Photography Collection © Man Ray Trust/ADAGP, Paris and DACS, London 2016

Edward Weston Nude 1936. The Sir Elton John Photography Collection

Edward Weston Nude (1936). The Sir Elton John Photography Collection © 1981 Center for Creative Photography, Arizona Board of Regents

Elton John har samlet fotokunst i over 25 år, og samlingen er en av de største privateide fotokunstsamlingene fra akkurat denne perioden. Med på utstillingen er også en større samling portretter fotografert av Man Ray med personligheter som Henri Matisse, Pablo Picasso, og André Breton.

Les mer om utstillingen her.

Kanskje du er interessert i...