5 norske broer du bør ta bilder av

5 norske broer du bør ta bilder av

En bro kan gi landskabsbildet ditt det lille ekstra, og det er nok å velge mellom her hjemme. Vi har funnet 5 norske broer du bør la kameraet ditt få møte.

6. juli 2016

Broer er flotte og uvanlige motiver som forener flott arkitektur med vakre landskaper, og i Norge har vi mange flotte broer det er verdt å fotografere.

Fordelen med en bro er at den ikke flytter på seg mens man jobber. Samtidig får den en helt nytt uttrykk alt etter været, tidspunktet på dagen og tid på året.

Her har vi samlet en liste med noen av broene du bør titte på.

1. Atlanterhavsveien

Hvis du vil du måle krefter med en bro som virkelig er noe helt utenom det vanlige, så anbefaler vi en tur til Møre og Romsdal. Atlanterhavsveien ligger mellom Eide og Averøy. Veien – som faktisk består av hele åtte broer – snirkler seg over og mellom små øyer og holmer på kanten av Atlanterhavet

2. Grenlandsbroen

Grenlandsbrua i Telemark er majestetisk og et flott landemerke ved innseilingen til Telemarkskanalen. Den har en stilren profil som står meget godt til det vakre landskapet rundt.

3. Askøybroen

Den har det lengste brospennet i Norge og var Skandinavias lengste hengebro da den ble bygget. I mørket med full belysning er den virkelig et syn.

4. Helgelandsbroen

Den fremstår som en gedigen skulptur, og som på de fleste skråstagbruer ligner formen en harpe som både vinden og lyset kan spille på.

5. Svinesundbroen

Hva med å kombinere fotoekspedisjon med harryhandel? Denne broen kan være nøkkelen til å fylle både bagasjen og minnekortet med godsaker.

I artikkelen, som du som abonnent kan laste ned gjennom linken over, får du tips til å få bedre bilder av broer.

Kanskje du er interessert i...