Fotograf brenner ned historisk bygning

Fotograf brenner ned historisk bygning

Bilder med flammer og lange lukkertider er fantastisk flotte, men det kan også gå helt galt. I dette tilfellet brant en historisk bygning ned til jorden.

15. mai 2016

Da en gruppe fotografer kom seg forbi et gjerde ved Monroe Station i et nasjonalt fredet området i Florida i ly av natten, var de på jakt etter eventyr og et eventyrlig bilde.

Eventyret fikk de i aller høyeste grad, for bildet deres involverte brennende stålull, og underveis klarte de å antenne den historiske bygningen fra 1928.

Efter et forgjeves forsøk på at slukke brannen, stakk fotografene av, men den ene har en måned etter den uheldige brannen meldt seg selv.

[Et billede slået op af Erica Heller (@ehellerhighwater)](https://www.instagram.com/p/BECXbrAlEFg/) den

Å male med lys

Den uheldige episoden skjedde da gruppen av fotografer ville lage "spinning photography" med bygningen i sentrum. Det kalles den fotografiske sjangren, hvor man tenner på stålull og svinger det rundt, mens man fanger det sprutende havet av ild og gnister med lange lukkertider.

Bildet under fra Instragram er tatt tidligere av en fotograf, som hadde tillatelse til det - og som også fotograferte i regnvær. Men det var nok nettopp dette bildet den uheldige brannstifteren gikk etter.

[Et billede slået op af Michael Cushman (@michaelcphotography)](https://www.instagram.com/p/7mjpwVpyXb/) den

Moralen må være, at når man leker med ild, så skal man ikke gjøre det på knusktørre trebygninger fra 20-tallet i Floridas tørke - og absolutt ikke uten en brannslukker eller lignende for hånden.

Etterforskningen av brannen pågår fortsatt, og det er ikke opprettet sak mot fotografen ennå.

[Et billede slået op af Freelance Travel Photographer (@badfishsupertramp)](https://www.instagram.com/p/BFDMXJnMedI/) den

Kanskje du er interessert i...